column

De smaakmaker van Maasstad Online

De smaakmaker van Maasstad Online

01-03-2020

Jingles bepalen de sfeer bij een radiostation...

Luister op www.maasstad.online

Door toeval raakte Gijs Westerman betrokken bij ‘het vrije radiogebeuren’ in de jaren zeventig en tachtig zoals Radio Royale en Radio Action. Niet als dj maar als de producent van de jingles. Gijs: “Die jingles waren nog erg primitief, maar het creatieve zat er duidelijk in. Luisteraars zongen jingles al vaak mee. Dan deed je op die leeftijd toch wel iets heel goed!” In ’86 verhuisde Gijs naar het midden van het land om als video-editor te gaan werken in het Hilversumse. Gijs : “Ik kan me creatief behoorlijk uitleven in de televisiewereld. Als zzp’er voor veel landelijke merken en shows die de lezer ook ziet en zag.” Na 20 jaar radiostilte ontstond er toch weer contact met Rick van Leeuwen. Gijs: “Gezamenlijk startten we DreamStream, een internet radiostation. Volkomen legaal, netjes en alles uit eigen zak, vijf jaar lang. Een schat aan informatie en knowhow verzameld.” In de zomer van 2019 werd op initiatief van Omroep Brabant dj Hubert Mol besloten ook opnieuw met ‘de Waalwijkse radio’ te gaan samenwerken. Gijs: “Technisch kunnen we IPTV ook honderd procent aan. Ik maak nu de jingles en de video bumpers voor Facebook.” Showcase: dreamstream.network/gijs.html

www.facebook.com/MaasstadOnline | www.maasstad.online

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).