Bruisende zaken

Alles moet bewegen!

Alles moet bewegen!

01-08-2020

Toen Ingrid Reuser, van oorsprong Cesar therapeut, voor het eerst in aanraking kwam met osteopathie, wist ze meteen: ‘Dit is het voor mij’! Na het volgen van een vijfjarige opleiding opende ze in 2013 een eigen praktijk in gezondheidscentrum Het Koetshuis te Waalwijk. Inmiddels doet ze het niet meer alleen maar staat collega Derya haar bij.

Eerst de mens, dan de klacht

“Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstellen van het bewegingsverlies van de weefsels. Het idee erachter is dat alles moet bewegen; ‘life is motion’, aldus A.T. Still, de grondlegger van de osteopathie. Alles wat je niet gebruikt in je lijf, gaat uiteindelijk verloren. Goed bewegen is dus essentieel.”

Klachten

“Mensen komen hier met een variëteit aan klachten. Van nek- en rugklachten, hoofd- pijn en buikpijn tot bekkenpijn en zwanger- schapsklachten. Soms hebben ze tevergeefs al allerlei andere therapieën geprobeerd. Ook baby’s en kinderen zijn welkom, bijvoorbeeld als er sprake is van een voorkeurshouding van het hoofd, bedplassen en slaapproblemen.”

Op zoek naar de oorzaak

“Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht waar een cliënt mee komt. Tijdens een intakegesprek neem ik alle tijd om te achterhalen hoe de klacht precies is ontstaan. Dit vul ik aan met een lichamelijk onderzoek. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan het zijn dat de oorzaak van een klacht zich heel ergens anders in het lichaam bevindt dan waar de pijn zit. Met mijn behandeling probeer ik de beweeglijkheid weer te verbeteren.”

Een dankbaar vak

“Het is de kunst om de mens achter de klacht te begrijpen. Ik leg persoonlijk ook veel uit over wat ik doe en waarom, juist om mensen een beetje op hun gemak te stellen. Het is een heel mooi, dankbaar vak. Iedere cliënt is anders. Steeds leer je weer nieuwe technieken en krijg je nieuwe inzichten over hoe alles werkt. Dat maakt dat het nooit verveelt.” Wil jij weten wat Ingrid en Derya voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op!

Locatie: Gezondheidscentrum Het Koetshuis | Koetshuislaan 613b, Waalwijk info@osteopathie-ingridreuser.nl | 0416-533236 / 0 6-22554221 www.osteopathie-ingridreuser.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).