column

Het belang  van bindweefsel

Het belang van bindweefsel

01-06-2023

Osteopaten hebben het vaak over bindweefsel. Wat is dat eigenlijk?

Misschien denk je bij bindweefsel aan pezen en kraakbeen, maar bindweefsel kent een grote variatie. Zoals de bakstenen in een muur zijn ingepakt in cement, zo zijn alle onderdelen van je lichaam ook ingepakt in bindweefsel. Dat zorgt voor stevigheid en bescherming. Anders dan een muur, hebben je gewrichten en organen echter bewegingsruimte nodig om goed te kunnen functioneren. Daarvoor moeten bindweefsels in een goede conditie zijn. Belangrijk is dat ze een elasticiteit hebben die optimaal is afgestemd op het lichaamsonderdeel dat ze omhullen. Bindweefsel fungeert daarbij ook als een soort wegennet voor bloedvaten en zenuwen die naar de organen leiden.

Wordt een bindweefsel te strak, dan neemt die noodzakelijke bewegingsvrijheid af en dat kan klachten geven. Soms zijn die lokaal, op de plek waar het probleem zit. Maar je kunt ook klachten krijgen op een andere plek die met het bindweefsel in verbinding staat.

Ga je naar een osteopaat, dan onderzoekt die of de elasticiteit van het bindweefsel goed is. Is dat niet het geval dan zal hij of zij die met manuele technieken optimaliseren. Hierdoor herstelt ook de beweeglijkheid en nemen klachten vaak af.

“Wij zijn Ingrid en Derya, osteopaten in Waalwijk. Het mooie aan osteopathie is het zoeken naar de kern van het probleem en niet alleen het verhelpen van de symptomen van de klacht. Alle structuren van het lichaam moeten goed beweeglijk zijn om een goede doorbloeding te hebben. Klachten ontstaan daar waar geen goede beweeglijkheid en doorbloeding is. Het is mooi om tijdens de therapie precies en doelgericht met onze handen te werken en daardoor het lichaam de kans te geven om te herstellen.”

Ingrid Reuser en Derya Douglas

Gezondheidscentrum Het Koetshuis Koetshuislaan 613 | Waalwijk 0416-533236 | 06-22554221 www.osteopathie-ingridreuser.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNSTerra Mítica
Terra Mítica
De Langstraat Bruist

Bobbejaanlaand
Bobbejaanlaand
De Langstraat Bruist

Duinrell
Duinrell
De Langstraat Bruist

Bellewaerde PARK
Bellewaerde PARK
De Langstraat Bruist

De lindehof
De lindehof
De Langstraat Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
De Langstraat Bruist

Monarh
Monarh
De Langstraat Bruist

vista
vista
De Langstraat Bruist

SENSE
SENSE
De Langstraat Bruist

Ontdek waarom Bruist een must is!
Ontdek waarom Bruist een must is!
De Langstraat Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik