Adverteren werkt!

column

Herfsttinten spotten tijdens paddenstoelenwandeling

Herfsttinten spotten tijdens paddenstoelenwandeling

01-11-2019

Het wordt nu toch echt herfst in De Maashorst, een kleurrijk en een veranderend seizoen. Er gebeurt van alles! Bomen, planten en dieren maken zich klaar voor de winter. De een trekt naar het zuiden, de ander graaft zich in en verstopt zich in de grond. Ieder dier, groot en klein bereidt zich voor op wat komen gaat. En als het dan vochtig weer is, schieten de paddenstoelen… juist… als paddenstoelen uit de grond! Welke soorten je in De Maashorst kunt ontdekken? Je zult versteld staan!

Ook voor kinderen is het altijd weer een verrassing als ze echt een vliegenzwam ontdekken. Je weet wel, die rode paddenstoel met witte stippen. Waar je ze kan vinden? Gelukkig zijn er bij Natuurcentrum De Maashorst gidsen die gespecialiseerd zijn in paddenstoelen en die hier heel boeiend over kunnen vertellen. Eetbare en niet eetbare paddenstoelen lijken vaak zoveel op elkaar dat het heel verstandig is om zelf echt geen paddenstoelen te plukken.

Smullen geblazen

Tijdens een speciale paddenstoelenwandeling op zondag 10 november om 10.30 uur wordt gespeurd naar paddenstoelen, grote en kleintjes, in allerlei kleuren, op boomstronken en in het gras. Dat wordt smullen geblazen van alle informatie maar ook van de kom overheerlijke paddenstoelensoep uit de heksenketel na afloop bij het natuurcentrum. Bij de tentoonstelling aldaar zijn ook paddenstoelen te zien en zijn informatieboekjes en kaarten te koop.

De kosten voor deelname bedragen voor zowel volwassenen als kinderen slechts 5,00 euro per persoon, inclusief soep. De wandeling start om 10.30 uur bij het natuurcentrum en duurt ongeveer 1,5 uur. Adres: Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5 in Nistelrode.

www.bezoekdemaashorst.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).