bruisende zaken

Ayurveda  bij neurologische klachten

Ayurveda bij neurologische klachten

01-01-2020

Neurologische klachten komen niet uit de lucht vallen, ze zijn langzaam ontstaan omdat dit Ayurvedisch gezien in het 6e weefsel zit. Elke ziekte begint in de spijsvertering, je zult al klachten gehad hebben met de stoelgang, misschien brandend maagzuur gehad, boeren of winden laten. Misschien zijn er ontstekingen geweest. Het kan zijn dat je klachten niet opgemerkt hebt of het is niet gelukt ze op te lossen.

Zoals bijvoorbeeld: ziekte van Parkinson, Alzheimer of MS

Als eerste begin ik altijd met een (lichte) detox, daarna kijk ik naar de voeding. Eet je wat bij je past? Gebruik je genoeg kruiden in de voeding? Eet je op juiste tijden, etc. Met behulp van polsdiagnose kan ik je constitutie bepalen en je verstoring. Alles in de kosmos bestaat uit 5 elementen en wij dus ook. De ene mens heeft meer lucht en ether in zich, de ander meer vuur en de volgende meer aarde en water. Deze verschillende types noemt men: Vata – Pitta – Kapha.

Elk van deze types heeft een andere benadering nodig wat betreft voeding, kruiden, supplementen en behandelingen. Maar ook qua leefwijze is er verschil. De ene heeft meer baat bij regelmaat terwijl de ander nog wel eens een maaltijd over kan slaan.

De behandeling bestaat daarnaast uit: massage, oliebegieting, zweetcabine en dit alles wordt met medicinale olie gedaan afkomstig uit Kerala, India. Het hart van de Ayurveda.

Er zijn veel supplementen die tekorten zoals dopamine op een natuurlijke wijze aan kunnen vullen.

Aude Sapere is een praktijk voor Klassieke Homeopathie in Uden. Ook voor een compleet detox-programma en lifestyle coaching ben je bij ons aan het juiste adres.

Pioenroosstraat 3, Uden 0413-256144 josephine@audesapere.nl www.audesapere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08883 Boetiek 24