bruisende zaken

Samen zwanger met  CenteringPregnancy

Samen zwanger met CenteringPregnancy

01-02-2020

Lijkt het je fijn om je zwangerschap, bevalling en kraamperiode samen met andere zwangere vrouwen te beleven? Bij Verloskundigen Ridderhof kun je in plaats van de reguliere individuele consulten kiezen voor CenteringPregnancy, een vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsverband.

“Tijdens gewone controles hebben we ongeveer 15 minuten de tijd voor de vrouwen die bij ons komen”, vertelt Karin Vestjens, verloskundige. “Bij CenteringPregnancy kom je in een groep van maximaal 12 personen, die allemaal rond dezelfde datum uitgerekend zijn, maandelijks bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten worden uiteraard gewoon je bloeddruk, je gewicht en de ontwikkeling van je baby in de gaten gehouden, maar daarnaast is er alle tijd om in te gaan op allerlei andere onderwerpen: van klachten die je kunt ervaren tijdens de zwangerschap tot pijnbestrijding tijdens de bevalling en borstvoeding.” Afhankelijk van het onderwerp worden de bijeenkomsten begeleid door een verloskundige, een kraamverzorgende van Welkom Kraamzorg of een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Leren van elkaar “Je wordt niet alleen goed geïnformeerd, deelnemers delen ook persoonlijke ervaringen met elkaar en wisselen concrete tips uit. Sommige zijn voor de eerste keer zwanger, anderen krijgen alweer hun derde kindje. Dat maakt dat je veel van elkaar kunt leren, iedereen brengt wel iets in van waarde. Het traject sluiten we af met een bijeenkomst wanneer alle vrouwen zijn bevallen. Het mooie is dat gaandeweg vriendschappen ontstaan die, nog jarenlang blijven bestaan.” Past deze werkwijze je wel? Het consultatiebureau biedt als vervolg CenteringParenting aan.
 

Raadhuislaan 21b, Oss | 0412-627560 | info@verloskundigenridderhof.nl | www.verloskundigenridderhof.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).