bruisende zaken

Wandel het  voorjaar tegemoet

Wandel het voorjaar tegemoet

01-03-2020

Al vroeg in het jaar kijken ze heel de dag richting de zon, om zoveel mogelijk voorjaarswarmte op te vangen: de bosanemoon. In maart is deze bloem al te vinden in het bos. Ze staan zo dicht bij elkaar dat het soms lijkt of er een laagje sneeuw in het bos licht. Heerlijk om het voorjaar te zien komen. In natuurgebied De Maashorst kun je op een actieve manier genieten van het voorjaar: tijdens het Walking Event of door te genieten van het voorjaar via de Berg en Breukroute.

Walking Event 29 maart De Maashorst – 6 tot 30 km wandelen

Dit wandelevenement bestaat uit wandelroutes van 6, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Voor iedereen, jong en oud, ervaren wandelaar of beginner is er dus wel een geschikte route. Je wandelt in het boerenlandschap, langs historische plaatsen en dwars door de bossen.

Doe ook mee! Schrijf je in via: www.maashorst-events.nl

Berg en Breukroute – 6,5 km genieten van het afwisselende landschap – je tempo is afhankelijk van de natuur

In het vroege voorjaar bloeit hier het gele speenkruid en de roze witte Pinksterbloem. Prachtig om te zien. Deze route loopt langs de wijstgronden, Bedafse Bergen en Peelrandbreuk. Dat is de aardbreuk in en rondom Uden. Eén van de weinige plaatsen in Nederland (en zelfs omstreken) waar de breukwerking in het landschap zichtbaar is. Startpunt van de Berg en Breukroute is aan de Schansweg ter hoogte van de Oude Bosweg. Hier is gelegenheid om uw auto/fiets te parkeren.

Kijk voor de route en meer informatie op: www.bezoekdemaashorst.nl/het-oergebied/natuurparels

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt