column

  Ayurveda 				bij depressie

Ayurveda bij depressie

01-03-2020

Steeds meer mensen hebben last van depressieve gevoelens. Ons leven in de westerse wereld is gehaast en gestrest.

In de Ayurveda doet men op de overgang van seizoenen een detox, het voorjaar is daar een hele geschikte periode voor. Ik bied allerlei manieren aan om te detoxen; van sapvasten en lever-gal zuiveren tot Pancha Karma. Dit betekent van lichte tot zwaardere kuren, afhankelijk van jouw wens en constitutie.

Bij een depressie is er ook vaak sprake van opgeslagen toxines of een darmflora die niet optimaal is. Tegenwoordig is een moderne term: brain-gut axis, dat wil zeggen dat het brein de darm beïnvloedt en andersom. Zoals men jarenlang dacht dat serotonine in onze hersenen aangemaakt werd, zijn de wetenschappers het er nu over eens dat onze feelgood-hormonen vooral in de darm aangemaakt worden.

Na de detox begeleid ik je met de opbouw en kijk ik samen met jou naar de voeding die bij jou past. Met behulp van polsdiagnose kan ik je constitutie bepalen en je verstoring. De ene mens heeft meer lucht en ether in zich, de ander meer vuur en de volgende meer aarde en water. Deze verschillende types noemt men: Vata – Pitta – Kapha. Elk van deze types heeft een andere benadering nodig wat betreft voeding, kruiden, supplementen en behandelingen.

Daarnaast geef ik oliebehandelingen in de vorm van (hoofd)massage, shirodhara, nasya, etc. Dit zijn allemaal behandelingen die de depressie het hoofd kunnen bieden.

Aude Sapere is een praktijk voor Klassieke Homeopathie in Uden. Ook voor een compleet detox-programma en lifestyle coaching ben je bij ons aan het juiste adres.

Nistelrodeseweg 9A, Uden 06 10 75 95 34 josephinebroeders@gmail.com www.audesapere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).