Adverteren werkt!

bruisende zaken

Iedereen heeft recht op rijonderricht

Iedereen heeft recht op rijonderricht

01-10-2020

Ingrid Lucassen werkte jaren in het voortgezet onderwijs. Bezuinigingsmaatregelen leidden helaas tot haar ontslag. Zo kwam ze in het verzekeringswezen terecht. Daar lag echter niet haar hart. “In 2016 heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn eigen rijschool begonnen. Het is geweldig om nu met mijn passie mijn boterham te kunnen verdienen.”

Ingrid heeft een spannende tijd achter de rug. Als gevolg van de coronacrisis kon ze tussen 16 maart en 11 mei niet lesgeven. “Sinds we weer mogen rijden is het een gekkenhuis. Als rijschoolhouder is het keihard werken. Je moet passie hebben voor je vak, anders red je het niet.” Onzekerheid over huisvesting De gemeente gaat een enorm winkelcentrum met appartementen realiseren aan de zuidkant van het Sint-Agathaplein waar Ingrid gehuisvest is. “Naar verwachting moet ik hier begin 2021 weg. Ik weet op dit moment niet wanneer ik waar naartoe kan. Wat mij betreft zijn er drie opties voor de toekomst. Optie een is dat de gemeente, Peelrandwonen of ikzelf op tijd een vergelijkbare plek vinden. Dat is echter zoeken naar een speld in een hooiberg. Optie twee is dat ik een burgerinitiatief indien om het huidige bestemmingsplan gewijzigd te krijgen ten behoeve van sociale woningbouw. Optie drie houdt in dat ik een veel duurdere locatie accepteer. Deze laatste optie geef ik de meeste kans van slagen.” Uitbreiding opleidingsaanbod Een dure locatie biedt wel perspectief: Ingrid gaat dan als ondernemer alle registers opentrekken en inzetten op een aanzienlijke groei. “Het opleidingsaanbod wordt uitgebreid. De aanwas van leerlingen wordt ook andere manieren zeker gesteld. Er is ruimte voor een grote aanhangwagen om E bij B te doen. Voor de autoleerlingen wil ik sowieso een instructeur aantrekken zodat ik zelf nog meer motorleerlingen kan bedienen. Daarbij richt ik mijn pijlen vooral op de KMAR, KLU en Landmacht. Verder ga ik trainingen aanbieden aan motorrijbewijshouders. Last but not least ga ik de instructeursopleiding categorie A en B verzorgen. Er lopen al contacten met het UWV om de klas te vullen.”

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).