Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Think Pink!

Think Pink!

30-11--0001

In 2020 waren er in Nederland 13.200 borstkankerdiagnoses. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Het hele jaar door wordt er geld ingezameld waarmee onderzoek naar borstkanker gefinancierd wordt. Het is inmiddels traditie dat we in oktober met z’n allen extra stilstaan bij borstkanker, zodat deze ziekte hopelijk ooit voor eens en voor altijd bestreden kan worden. Doe jij ook mee?

Een knobbeltje in de borst is een van de meest voorkomende symptomen van borstkanker. Er zijn ook andere symptomen of veranderingen die kunnen wijzen op borstkanker. Bijvoorbeeld een ingetrokken tepel of deukjes, kuiltjes of putjes in de huid. Om verdachte veranderingen te kunnen herkennen is het belangrijk om je borsten regelmatig te bekijken. Zo merk je eventuele afwijkingen eerder op. Veel afwijkingen of symptomen in de borst zijn geen kanker, maar wees wel alert. Ga bij twijfel naar de huisarts.

De missie van Pink Ribbon

Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. Aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt.

Kom in actie

Bekend zijn de Pink Ribbon-armband en de Pink Ribbon-agenda, te koop op www.pinkribbon.nl. De opbrengst van deze artikelen gaat gedeeltelijk óf geheel naar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van borstkanker. Op deze website kun je je ook aanmelden als donateur of je kunt er je eigen actie kenbaar maken.

Kom in actie en maak meer borstkankeronderzoek mogelijk! Wandel, ren, fiets., bak koekjes of doneer. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar iets doet tegen borstkanker. Meer informatie over zelf in actie komen vind je op www.pinkribbon.nl.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

Steun Pink Ribbon want meer onderzoek is nog steeds hard nodig.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).