bruisende zaken

Coaching met honden

Coaching met honden

01-12-2017

Ieder kind is uniek

Brigitte van Heesch-Geurts is een kinder- en gezinscoach en geeft ook coaching met honden. Haar ervaring als moeder van 3 dochters - waarvan de middelste autistisch is - helpt haar hierbij. “Hier komt ook een groot deel van mijn passie uit voort”, vertelt Brigitte.


Actieve werkvormen

“Een kind of ouder komt bij mij met een bepaalde hulpvraag. Samen kijken we hoe ik het beste kan helpen en welke werkvorm het meest passend is. Iedereen is uniek. De begeleiding wordt daar dan ook volledig op toegespitst. Je hoeft niet stil in een stoel te zitten. We gaan actief aan de slag in de vorm van een spel dat inzicht geeft in kwaliteiten en talenten. Of ik laat je iets creatiefs doen, zoals tekenen en schilderen. We trekken er op uit in de natuur, al dan niet samen met de hond. Zo komen we op een natuurlijke manier heel dicht bij wat er echt in je omgaat.”


Coaching met honden

“De hond is als een spiegel voor je ziel en een geweldig hulpmiddel om je
talenten verder te ontwikkelen. Samen met de hond ga je aan de slag voor meer zelfvertrouwen te krijgen. Of je gaat samen tijdens opdrachtjes je eigen plek in het gezin/klas of groep bepalen. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop een hond je kan helpen. Je zult versteld staan.”


Positieve benadering

Brigitte kiest altijd voor een positieve benadering. “Ik zie geen problemen, alleen uitdagingen. Ja, het is soms lastig om bijvoorbeeld autistisch te zijn, maar je bent wel altijd op tijd en eerlijk. We kijken samen naar je uitdagingen en je zult ervaren dat jouw sterke kanten je hierbij kunnen helpen. Samen met je ouders kijken we bovendien hoe we het werkbaar kunnen maken in het gezin. Uiteindelijk is het mijn doel om jou weer te laten denken en zeggen: ‘Ik ben trots op wie ik ben en ik mag er zijn!’”


Sonniusstraat 17, Heesch  |  06-53532425  |  info@eigenjij.nl  |  www.eigenjij.nl


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt