Column TANDARTS STEENBERGEN

Laat je tanden zien

Laat je tanden zien

31-05-2018

‘Kijk naar het publiek van een Amerikaanse talkshow als die van Dr. Phil. Als ik de eerste twee rijen bij elkaar optel, zie ik kapitalen aan kronen en jackets. Oogverblindend wit!

Muurbloempjes worden lachebekjes

De praktijken van Tandarts Steenbergen in Oss en Tilburg zijn pareltjes van innovatie. Ze lijken gekopieerd van een jetset omgeving als het Gooi. Toch zitten er heel gewone mensen in de wachtruimte. ‘Onze prijzen zijn volgens het Tandarts Tarievenboekje. Daar zitten we soms onder, maar in ieder geval nooit boven’, zegt Jan Steenbergen, samen met zijn zoon Gé uitvoerend tandarts en eigenaar.

Handen vrij Miranda Janssen, praktijkmanager, schuift aan. Een praktijkmanager bij de tandarts? Miranda: ‘Bij ons werken in totaal 52 mensen. Tandtechniekers, mondhygiënisten, sterilisatie- en paropreventie-assistenten en een tand-protheticus. We hebben alles zelf in huis. Daarnaast is er ondersteunend personeel: tandartsassistenten, baliemedewerkers, huishoudelijke en technische dienst en ik.’ Geen angst Jan: ‘De zogenaamde lachlijn, de lijn waarbij tijdens een glimlach de bovenlip lijnt met het bovengebit, kunnen we vaak met kleine ingrepen weer representatief maken. Verkleurde en scheve tanden worden gecamoufleerd of we gebruiken een onzichtbare beugel om alles weer op een rijtje te krijgen.

‘Mensen hoeven geen pijn meer te lijden.’ Miranda: ‘Hospitality is minstens zo belangrijk bij zenuwachtige patiënten. We zeggen duidelijk wanneer iemand aan de beurt is, zorgen voor iets te drinken en een krantje. In de behandelstoel luister je muziek of kijk je tv. En alle tandartsen benaderen je op een persoonlijke, niet-arrogante manier. We stellen mensen graag op hun gemak.’

Medicijnstraat 120, Oss | 0412-639722 | Kruisvaardersstraat 157, Tilburg | 013-5352535

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt