bruisende zaken

Ruim 75 jaar passie voor sigaren

Ruim 75 jaar passie voor sigaren

01-01-2019

Als kind hielp Peter Verbakel al mee in de sigarenspeciaalzaak van zijn ouders. Hij zette zijn eerste stappen in het familiebedrijf door in het naastgelegen pand te beginnen met de verkoop van lectuur en ansichtkaarten.

“Sigarenrokers zijn echte genieters”

Toen hij de zaak na het overlijden van zijn moeder in 1970 overnam, werden beide winkels geïntegreerd. Anno 2018 is Sigarenmagazijn Verbakel nog steeds springlevend.

“Onze grote kracht is en blijft ons uitgebreide assortiment sigaren”, vertelt Peter. “We verkopen sigaren van gerenommeerde merken. Sinds kort zijn daar ook Cubaanse sigaren (longfillers) bij gekomen. Deze zijn wat pittiger en voller van smaak en moeten vochtig bewaard worden in een speciale klimaatkast. Echt voor de liefhebbers dus. Sigarenrokers zijn sowieso echte genieters. Ze nemen over het algemeen de tijd om de smaak helemaal tot zich te nemen.” Sigarenmagazijn Verbakel verkoopt tevens sigaretten, shag, waterpijptabak en allerlei rookaccessoires (van aanstekers en asbakken tot pijpen en krabbers). “We hebben eigenlijk alles wat met roken te maken heeft; je grijpt hier niet snel mis.” “We bieden tevens een grote keuze in lectuur – zowel tijdschriften als kranten, waaronder buitenlandse kranten – en ansichtkaarten voor alle mogelijke gelegenheden. En als je een keer een gokje wilt wagen, hebben we toto-, staats-, lotto
- en krasloten.” “Omdat we al zo lang bestaan, hebben we veel vaste klanten die hier regelmatig komen en die we inmiddels ook persoonlijk kennen. We proberen altijd tijd te maken voor een praatje met onze klanten en dat wordt gewaardeerd.”

Sigarenmagazijn Verbakel Bolkenplein 2, Veghel 0413-366292

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt