bruisende zaken

Twee ambachten onder één dak

Twee ambachten onder één dak

01-03-2019

Carroline van Dijk is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Vijftien jaar geleden besloot ze van haar passie haar werk te maken en ging ze aan de slag als zelfstandig portretschilder. Haar man Joachim sloot zich al snel bij haar aan. Als lijstenmaker maakt hij haar werk en inmiddels ook schilderijen, foto’s en tekeningen van anderen compleet.

Voor een blijvende herinnering

“Het voelt voor ons nog steeds als een droom die is uitgekomen”, aldus Carroline en Joachim. “We realiseren ons dat we geluk hebben dat we dit samen hebben kunnen opbouwen.” Het echtpaar werkt vanuit huis, waarvan de garage is omgebouwd tot een knusse showroom die aansluit op het schildersatelier.

Persoonlijke portretten

Carroline: “Mijn kracht ligt in het maken van persoonlijke portretten. Van mensen, maar ook van geliefde huisdieren. Velen komen om hun overleden dierbaren te vereeuwigen in een tekening of een olieverfschilderij, als blijvende, tastbare herinnering. Maar ik maak bijvoorbeeld ook pentekeningen van huizen en zakelijke portretten voor bedrijven. Het is geweldig om de blijdschap van mensen te zien als ze het eindresultaat mogen aanschouwen.” Inmiddels heeft Carroline klanten van over de hele wereld.

Lijsten op maat

Joachim: “Of het nu gaat om een kunstwerk, foto’s op papier of een tekening van je kind; als het voor jou van waarde is, dan is het ’t waard om in te laten lijsten. Een goede lijst maakt het helemaal af. Ik werk zelf alleen met kwaliteitsprofielen van 'Larson Juhl', die worden door mij geheel op maat gemaakt. Doordat de leverancier hier in de buurt is gevestigd, kunnen we desgewenst heel snel schakelen. Simpelweg upgraden van de bestaande lijst is overigens eveneens een mogelijkheid.”

Alle tijd

We werken uitsluitend op afspraak. Waar je ook voor langskomt, we nemen er alle tijd voor. Sommige mensen weten precies wat ze willen, anderen vertrouwen vooral op onze expertise om te komen tot de juiste combinatie van kleuren en materialen die ervoor zorgt dat jouw werk optimaal tot z’n recht komt.”

Lijstenmakerij ‘Aan ‘t huis’ | Zicht 8, Berghem | 0412-401002 | info@lijstenmakerthuis.nl en info@portrettekeningen.nl www.lijstenmakerthuis.nl en www.portrettekeningen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08883 Boetiek 24