Column

De taal van de weg

De taal van de weg

01-07-2019

Bij de volgende verkeerslichten gaan we linksaf. Ja, maar hoe zie ik nu welke strook ik moet kiezen? Door de drukte zie ik geen pijlen op het wegdek. Wat zie je wel? Verkeerslichten. Hoeveel? 4 Hoeveel stroken? 4. Dan weet je nu welke strook je moet kiezen.

De taal van de weg is meer dan alleen verkeersborden, wegmarkeringen, verkeers-lichten, bochtschilden en ANWB borden. Ook de achterkant van een verkeersbord, een verkeersbord dat niet voor jou geldt, remsporen, krassen op paaltjes en trottoirbanden, winkelruiten, kruisend verkeer, lantaarnpalen, tankstations, scholen, ziekenhuizen, een vrachtauto die net boven de struiken uit komt in de verte op de kruisende weg, waar dus alles wat kleiner is achter schuil gaat, teveel om op te noemen. De taal van de weg is een rijke taal, die je niet snel leert.

Niet de laagvliegende vliegtuigen vormen het gevaar, maar je voorganger die door landende vliegtuigen wordt afgeleid. De weg waar de vrachtauto niet mag komen is smal, waardoor in de bocht jij op jouw weghelft tegenliggers kunt verwachten. Brom-fietsers komen de weg op zonder met jou rekening te houden. Ik heb wel voorrang, maar krijg ik dat ook? In een 30 km zone krijg ik fietsers en bromfietsers van rechts. Ik mag niet rechtsaf. Ik krijg fietsers en bromfietsers van rechts, ik mag rechtsaf.

Wie heeft hier waarom zo hard geremd? Waardoor is die verrast? Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Examenrijp ben je als defensief, sociaal, aangepast en besluitvaardig, beschikkend over een ruime mate van verkeersinzicht rijdt. Daarvoor dien je ook de taal van de weg te beheersen. Mijn werk is mijn verslaving waar iedereen beter van wordt.

Ingrid Lucassen Motor- en autorijschool leidt haar cursisten op tot defensieve, sociale, milieubewuste, verkeersdeelnemers met aangepast en besluitvaardig rijgedrag beschikkend over een ruime mate verkeersinzicht.

Stelling: Goed leren waarnemen begint bij het bewust worden van de beperking van ogen, hersenen en dat je maar één ding tegelijk kunt.

Sint Agathaplein 15, Boekel info@ingridlucassenmotorenautorijschool.nl 06-48712472 / 0 492-771345 www.ingridlucassenmotorenautorijschool.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNSNeus- correctie?
Neus- correctie?
De Maashorst Bruist

Tandarts nodig?
Tandarts nodig?
De Maashorst Bruist


   De Japanse Gezichtsmassage
De Japanse Gezichtsmassage
De Maashorst Bruist

Labia- correctie?
Labia- correctie?
De Maashorst Bruist

Beugel nodig?
Beugel nodig?
De Maashorst Bruist

Wat is een  Intuïtieve Massage?
Wat is een Intuïtieve Massage?
De Maashorst BruistBorst- vergroting?
Borst- vergroting?
De Maashorst Bruist

Stralen als Sylvie?
Stralen als Sylvie?
De Maashorst Bruist

Rimpels?
Rimpels?
De Maashorst Bruist

Tandarts nodig?
Tandarts nodig?
De Maashorst BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).