bruisende zaken

Wandelen langs de Beuningse Uiterwaarden

Wandelen langs de Beuningse Uiterwaarden

01-09-2019

Houd jij ook zo van de natuur? De Beuningse Uiterwaarden is de perfecte plaats om van de natuur te genieten. Het natuurgebied loopt langs de Waal van de oude steenfabriek Weurt tot aan de brug van Ewijk. Wandel of fiets door het prachtige landschap en kijk of je het grazende vee kunt spotten!

Natuurlijke begrazing

Sinds een kleine twintig jaar vindt er in de Beuningse Uiterwaarden natuurlijke begrazing plaats. Tegenwoordig vind je er zo’n twintig Koniks en dertig Rode Geuzen. De kudde Rode Geuzen is altijd bij elkaar. De Koniks lopen in twee harems en een hengstengroepje van 2 á 3 dieren. Hoewel de dieren groot zijn, zijn ze volkomen ongevaarlijk. Zolang je ze zélf ook met rust laat natuurlijk.

Afwisselend landschap

Wanneer je over de Dijkweg wandelt of fietst, heb je een uitstekend zicht over het afwisselende rivierenlandschap. Je kijkt aan de ene kant van de dijk uit over de brede rivier en de Uiterwaardene. Aan de andere kant van de weg heb je een mooi uitzicht op akkerlanden, boomgaarden, huizen, wegen en kleine natuurgebieden. Je kunt vanaf de dijk op verschillende plaatsen de Uiterwaardenen in.

Constant in ontwikkeling

De afgelopen jaren is er flink gewerkt om de Beuningse Uiterwaarden mooier en beter te maken. Er is ruimte gecreëerd voor de waal en volop mogelijkheid voor sport en recreatie. Het Weurtse straatje, een van de oudste dijkjes in het land, is opgeknapt en natuurlijke plassen en poelen zijn teruggebracht naar hun oude staat.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Rimpels?
Rimpels?
De Overbetuwe Bruist
BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Overbetuwe Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).