column

Het kindgesprek

Het kindgesprek

01-04-2021

Hoe vaak heb jij wel niet gedacht dat je er goed aan deed om je kind overal buiten te houden? Of juist alles te delen met je kind? Toen mijn ouders gingen scheiden dacht ik dat het door mij kwam. Niemand vertelde wat er aan de hand was of wat er ging gebeuren. Had ik toen maar iemand gehad die met me praatte.

Want niet alleen voor jullie verandert er veel. Ook jullie kinderen raken hun vertrouwde basis kwijt. Waar jij als ouder de ander misschien de schuld geeft van de scheiding, doet een kind dat niet. Een kind blijft altijd loyaal aan jullie allebei. Zo zal jouw kind vaak sociaal wenselijke antwoorden geven en niet zeggen wat er echt speelt. Terwijl je daar als ouder wel naar op zoek bent.

Kinderen voelen een grote verantwoordelijkheid om voor jullie te zorgen als er iets speelt. Als jouw kind je ziet huilen of hoort schreeuwen tegen de andere ouder. Ze pakken dan een andere rol op uit loyaliteit. Terwijl ze eigenlijk gewoon kind moeten kunnen zijn, toch? Hoe fijn is het dan als ik met ze praat? Zodat ik al hun vragen kan beantwoorden en jouw kind kan uitleggen dat jullie alles voor ze gaan regelen. Dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Kom je bij mij voor een scheiding, kunnen jullie er altijd voor kiezen om mij een kindgesprek te laten voeren met jullie kind. In een veilige omgeving bij mij op kantoor. Waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Zodat ze van een buitenstaander horen, dat zij er echt niets aan kunnen doen.

Als MfN-registermediator help ik particulieren en bedrijven om uit conflictsituaties te komen. Daarbij maak ik gebruik van familie- en organisatieopstellingen wat vaak tot individuele inzichten en duurzame oplossingen leidt. Of je nu wilt gaan scheiden of juist bij elkaar wilt blijven, mediation helpt je verder.

Ga jij ook scheiden en wil je dat jullie goed worden begeleid? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Miranda van ’t Hoff Hortensialaan 1A, Huissen 06-29428641 INSTAGRAM: holthoffmediation www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere