column

Heb jij nog actieve herinneringen?

Heb jij nog actieve herinneringen?

01-05-2021

Mark Rutte domineerde een tijd lang het nieuws en meende geen actieve herinnering aan een politiek gevoelige gebeurtenis te hebben. In mijn praktijk heb ik ook vaak mensen aan tafel die zich niet herinneren dat ze iets hebben gezegd, wat de ander heeft gekwetst. Hoe ga je daar nu mee om?

Een conflict ontstaat niet zomaar. Ik ken niemand die wakker werd en dacht “laat ik vandaag eens even lekker gaan scheiden”. Ook zegt niemand van de een op de andere dag het contact met een familielid op, zonder dat hier iets aan vooraf is gegaan.

Mensen zijn zich echter niet altijd bewust van hun eigen bijdrage aan een conflict. Als de ene cliënt vertelt over de pijn die werd veroorzaakt door iets wat de ander heeft gezegd of gedaan, is daar nooit ineens een erkenning van die pijn. De actieve herinnering ontbreekt weleens. Dat komt omdat je zelf pas begrijpt welk effect jouw gedrag kan veroorzaken bij een ander, als die ander dat aangeeft. Liefst direct of anders vlak na de gebeurtenis. Zodat de actie nog vers in het geheugen ligt. Als ik niet weet hoe jij je voelt, waarom zou ik mijn gedrag dan veranderen? Kom je bij mij voor mediation, kijk ik altijd naar de manier waarop jullie met elkaar communiceren. Als je er écht samen uit wilt komen, ligt daar namelijk de sleutel. Volg mij op Instagram voor meer tips & tricks.

Als jurist én MfN-registermediator help ik particulieren en bedrijven om uit conflictsituaties te komen. Daarbij werk ik altijd systemisch wat vaak tot individuele inzichten en duurzame oplossingen leidt. Of je nu wilt gaan scheiden of juist bij elkaar wilt blijven, mediation helpt je verder.

Heb jij een conflict met iemand en wil je hulp om het gesprek aan te gaan? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismaking.

Miranda van ’t Hoff Hortensialaan 1A, Huissen 06-29428641 INSTAGRAM: holthoffmediation www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere