column

Scheiden en een koopwoning?

Scheiden en een koopwoning?

01-08-2021

Het levert onzekerheid en stress op als je uit elkaar gaat: “wat doen we met onze woning?” Verhuizen heeft een enorme impact op iedereen maar misschien nog wel het meest op jullie kinderen. Kunnen ze op dezelfde school blijven? Zijn hun vriendjes en vriendinnetjes straks nog in de buurt? Blijven ze in hun vertrouwde huis of moeten ze daar weg?

Zekerheid over de woning zorgt direct voor meer rust in jullie gezin. Ik besteed daar dan ook veel aandacht aan in de eerste mediation gesprekken. Zo heb je een aantal opties als je samen eigenaar bent van de woning: 1. een van jullie ‘koopt’ de woning op eigen naam en verrekent de overwaarde (of schuld) met de ander; 2. jullie zetten de woning te koop zodat een derde de woning kan kopen; 3. jullie laten de woning nog onverdeeld, de eigendom blijft bij jullie allebei.

Er zitten veel haken en ogen aan deze verschillende constructies.

Voor- en nadelen, fiscale- en sociale/emotionele aspecten. Ik help je bij jullie overwegingen, laat zien welke opties er zijn en wat die betekenen.

Laat je goed informeren en maak dan pas een keuze. Wacht daar niet te lang mee, de belastingdienst kent een aantal bepalingen die al ingaan op het moment dat er een partner vertrekt uit de woning. Maar nog belangrijker, zorg zo snel mogelijk voor duidelijk voor jezelf en jullie kinderen.

Als jurist én MfN-registermediator help ik je door een scheiding heen. Ik ken de juridische wegen en weet wat er nodig is om een scheiding goed te regelen. Hoe fijn is dat? Of je nu wilt gaan scheiden of juist bij elkaar wilt blijven, mediation helpt je verder.

Gaan jullie scheiden? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dat kan ook ’s avonds of in het weekend.

Miranda van ’t Hoff Hortensialaan 1A, Huissen 06-29428641 INSTAGRAM: holthoffmediation www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering