column

Ruzie met  je (stief)kind?

Ruzie met je (stief)kind?

01-09-2021

Iedereen kent wel iemand die zijn of haar eigen broer, zus, ouder of kind niet meer ziet. Stel je eens voor hoe dat voelt? Stel je nu eens voor dat het gebeurt bij je eigen kind? Dat je boos bent op elkaar en het tot nu toe nog steeds niet goed is gekomen. Wil je zo de rest van je leven doorgaan? Wil je die leuke momenten met elkaar blijven missen of zie je zelfs je kleinkinderen door de ruzie niet meer?

Niets pijnlijker voor een ouder dan een conflict hebben met je kind. Hoe boos je ook op elkaar bent, je wilt toch altijd het beste voor je kind. Waarschijnlijk had je ook niet verwacht dat je zolang geen contact meer zou hebben. Of wat denk je van een samengesteld gezin, waarbij jouw nieuwe partner niet overweg kan met jouw kind? Dan zit jij er tussenin en wil je ze natuurlijk allebei niet teleurstellen. Hoe los je zoiets op? Waar begin je?

Denk dan eens aan mediation

Het afgelopen jaar heb ik meerdere (samengestelde) gezinnen begeleid waar onderlinge conflicten speelden. Met elkaar in gesprek gaan, lukt veel beter als er een onafhankelijke derde bij zit. Iemand die luistert naar alle kanten van het verhaal en jullie helpt om samen het gesprek aan te gaan. En ja, natuurlijk moeten jullie er zelf ook echt voor willen gaan. De intentie hebben om eruit te komen. Maar daar ontbreekt het vaak niet aan, wel aan de manier waarop je dan met elkaar communiceert. Daar blijf je vaak hangen in oude patronen.

Hoe fijn zou het zijn om toch weer contact te hebben? Hoeveel rust zou het je geven? Doorbreek je oude patroon en kom gratis en vrijblijvend kennismaken.

Als jurist én MfN-registermediator help ik je om het gesprek weer met elkaar aan te gaan. Of dat nu met een familielid is of met je collega of werkgever. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van conflicten en weet wat er nodig is om toch weer tot elkaar te komen. Sta je er allebei voor open, dan helpt mediation je absoluut verder.

Wil jij weer contact met iemand? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Wacht er niet te lang mee, hoe eerder je het contact herstelt, hoe sneller je weer kunt genieten van elkaar.

Miranda van ’t Hoff Hortensialaan 1A, Huissen 06-29428641 INSTAGRAM: holthoffmediation www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11010 - Mareike Engels Beauty Expert