bruisende zaken

Werken aan jouw persoonlijke groei

Werken aan jouw persoonlijke groei

01-11-2021

Ze komt binnen, zichtbaar nerveus met rode vlekken in haar hals. Haar voeten raken de grond bijna niet en het is alsof ze direct weer zou willen opspringen en weggaan, zó gespannen is ze. Niet om mij, maar omdat ze angstig is en leeft in een wereld vol spanning.

Dit is haar wereld en zo leeft ze al ruim 20 jaar. Ze is in een overlevingsstand geraakt door een trauma komen we later in het traject achter. En al die tijd was ze zich hier totaal niet van bewust. Het heeft geresulteerd in een enorme disbalans in haar relatie, gezin en werksituatie. Ze heeft weinig zelfvertrouwen en kijkt vooral naar wat haar omgeving nodig heeft en heeft weinig tot geen oog voor zichzelf. Die modus voelt ergens ook vertrouwd en veilig. Maar nu is er een noodzaak om begeleiding in te schakelen, want ze heeft veel paniekaanvallen en een burn-out ligt op de loer, volgens de huisarts. In ons gesprek is er direct een basis van vertrouwen, maar ik vraag me af of ik haar wel bij haar gevoel kan krijgen vanuit waar zij nu is. Dat is best spannend voor een therapeut als ik die werkt met een holistische kijk en een goed ontwikkeld gevoel heeft voor de energie van de ander. Als ze vertrekt na onze eerste afspraak is er al ontspanning te merken en haar vlekken trekken weg. Gelukkig, ... ze heeft het gevoeld.

In het traject dat ze volgt via haar werkgever komt alles aan bod. We werken aan opbouw van het lichaamsbewustzijn en er komt veel helderheid over hoe haar systemen werken en waarom ze zo onbewust patronen heeft ontwikkeld waarin ze is vastgelopen. We praten over wat haar antwoord is geweest op het leven, maar vooral welk antwoord er vanaf nu mag zijn en hoe je jezelf nieuwe patronen aanleert. Ze herstelt enorm goed en groeit naar een prachtig ontwikkeld bewustzijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Haar gedachtes nemen niet meer de overhand en ze maakt keuzes die gezonder zijn voor haar op elk terrein van haar leven. Ik gunde haar dit zo! Als begeleider fix ik niets, maar mag ik een eindje oplopen en een omgeving creëren waar de ander zichzelf in kan herstellen.

Als je voelt dat het fijn is om te werken aan jouw persoonlijke groei, dan ontmoet ik je graag in mijn praktijk. Ook ben ik inzetbaar voor teams en organisaties.

Coachpraktijk Irma van Reem Dierenriem 14, Elst 06-48278088 info@irmavanreem.nl www.irmavanreem.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere