bruisende zaken

‘Voeten zijn de fundering van je lichaam’

‘Voeten zijn de fundering van je lichaam’

01-09-2022

Toen René Stamkot tijdens zijn werk in een comfort-schoenenzaak in aanraking kwam met orthopedie en podotherapie, was zijn interesse gewekt. Hij liet zich omscholen en na zijn studie mocht hij zich registerpodoloog noemen. Sinds 2020 is hij met zijn eigen praktijk gevestigd in Bemmel.

Heb aandacht voor je voeten!

“Als registerpodoloog behandel ik allerhande klachten die te maken hebben met de stand van de voet”, vertelt René. “Dat hoeven niet altijd specifiek klachten aan de voet te zijn. Ook problemen met de rug, nek, heupen of knie kunnen terug te voeren zijn op een verkeerde houding. Het wordt vaak onderschat hoe essentieel je voeten zijn. Daardoor is er in veel gevallen alleen sprake van symptoombestrijding, terwijl je eigenlijk op zoek zou moeten gaan naar de onderliggende oorzaak van het probleem.”

Een persoonlijk behandelplan

En dat is dus precies wat René doet. Bij nieuwe cliënten begint hij met een uitgebreid onderzoek, inclusief loopanalyse. “Op basis van de resultaten stel ik een behandelplan op. Meestal is het een combinatie van oefeningen, een schoenadvies en eventueel het aanmeten van steunzolen. Alles is erop gericht de klachten te verlichten, zodat je zo lang mogelijk mobiel kunt blijven. Preventie wordt daarbij steeds belangrijker, bijvoorbeeld bij mensen die veel lopend of staand werk verrichten, maar ook bij het sporten. Als je een lange wandeling maakt, moet je aandacht niet ongewild uitgaan naar je voeten.”

Helemaal up-to-date

Om bij te blijven, volgt René regelmatig bij- en nascholing en bezoekt hij beurzen. “Daarnaast heb ik geregeld intervisie met een aantal collega’s en werk ik indien nodig samen met andere disciplines. Alles om de best mogelijke zorg te kunnen bieden.” Wat vindt hij het mooie van zijn vak? “Enerzijds het contact met de mensen en anderzijds het stukje ambachtelijk werk. Ik kan niet toveren, maar als iemand van 30% naar 70% is gegaan, dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Goed om te weten: behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Podopraktijk Bemmel | Dorpsstraat 26, Bemmel | 085-0647808 | rene@podopraktijkbemmel.nl | www.podopraktijkbemmel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Wijn met een verhaal

Wijn met een verhaal

De Overbetuwe Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering