bruisende zaken

Dag van de scheiding bij Trovatello Verstappen

Dag van de scheiding bij Trovatello Verstappen

01-09-2019

Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Voor de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) was dit in 2010 de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen: de ‘Dag van de Scheiding’. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 13 september.

“Eerst aandacht voor de mens, dan voor de regelgeving. Dat kan niet anders”

Met de Dag van de Scheiding wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Gratis advies en scheidingscheck

Op de Dag van de Scheiding openen de vFAS-kantoren hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, het ouderschapsplan, boedelverdeling, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenen en scheiden met een eigen huis.

Wilt u meer weten over een echtscheiding? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Bezoek dan tijdens de Dag van de Scheiding op 13 september** ons kantoor. Wij zetten onze deuren open van 9.00 uur tot 19.30 uur. U kunt op die dag zonder afspraak (kosteloos) bij één van de twee bij ons kantoor aangesloten vFAS-advocaten terecht voor het stellen van vragen of gewoon eens om te horen hoe het proces van echtscheiding nu werkt, wat het voor u betekent, wat u kunt tegenkomen.

De scheidingscheck die u tijdens de Dag van de Scheiding kunt laten uitvoeren, biedt inzicht in keuzes die u maakt in specifieke scheidingssituaties. Ook krijgt u dankzij de check en het advies van een aanwezige vFAS-advocaat-mediator een beter besef van de gevolgen van bepaalde beslissingen ten tijde van scheiding.

“Bijna de helft van de mensen die gescheiden zijn, had het achteraf liever anders gedaan”, zo blijkt uit recent onderzoek van Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Desondanks zoekt nog geen dertig procent professionele hulp tijdens deze lastige periode. Welke hulp is er en welke manier van scheiden is voor u de beste? Samen met uw partner regelt u de scheiding met behulp van één advocaat/scheidingsbemiddelaar. Onder zijn of haar begeleiding maakt u samen met uw partner afspraken. Deze worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant. U hoeft zelf niet naar de rechtbank en de rechter doet snel uitspraak. De praktijk wijst uit dat mediation meestal de beste, snelste en goedkoopste manier is om uit elkaar te gaan.

Mocht u niet kiezen voor mediation of het niet lukken dan kunnen wij u ook bijstaan als eenzijdige advocaat, die met de andere partner en diens advocaat eerst zal proberen in onderling overleg tot overeenstemming te komen en als ook dat niet lukt uw zaak en standpunten aan de rechter voor te leggen.

Hulp nodig bij een scheiding? Kijk op onze website of neem contact op via: 0492-591299

Mierloseweg 2, Helmond | 0492-591299 | info@trovatelloverstappen.nl | www.trovatelloverstappen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).