Column

Spataderen laseren

Spataderen laseren

01-10-2019

Bij Ceulen Klinieken kunt u uw spataderen laten verwijderen door ze te laten laseren. Daarbij maken we gebruik van endoveneuze lasertherapie, ook wel EVLT genoemd. Dit is één van de nieuwste technieken op het gebied van endoveneuze spataderbehandeling. Endoveneus betekent letterlijk ‘in de ader’. De laser brandt de spatader van binnenuit dicht door middel van laserenergie.

Inwendige spataderen laseren (endoveneuze lasertherapie)

EVLT

Deze behandeling is zeer geschikt voor grote, niet te kronkelig verlopende spataderen. Het is een patiëntvriendelijke, inwendige laserbehandeling, met weinig napijn en vrijwel geen blauwe plekken tot gevolg. Het behandelen van spataderen vindt plaats in onze kliniek en duurt ongeveer 45 minuten. U wordt plaatselijk verdoofd, waarna de dermatoloog/fleboloog een draadje (katheter) in de spatader schuift. Binnen de spatader wordt door middel van laserenergie warmte geproduceerd. De vaatwand raakt hierdoor beschadigd, het vat trekt samen en in de periode erna zal de spatader volledig sluiten. Na de behandeling zal de spatader veranderen in een verlittekend strengetje, welke in de loop van enkele maanden volledig door het lichaam afgebroken en opgeruimd wordt. Nadat de katheter is verwijderd, krijgt u een elastische kous die u één week dag en nacht en daarna nog één week overdag draagt.

Voordelen EVLT

Voor een poliklinische spataderbehandeling met EVLT hoeft u niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Doordat er geen operatiewonden worden gemaakt, ontstaan er vrijwel geen zichtbare littekens. Bovendien ontstaan er geen grote bloeduitstortingen en zult u vrijwel direct uw dagelijkse activiteiten weer kunnen oppakken. EVLT is een vrijwel pijnloze behandeling.

Stationsstraat 1, Helmond 085 - 043 24 54

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).