bruisende zaken

De slag bij Overloon 26 september – 14 oktober 1944

De slag bij Overloon 26 september – 14 oktober 1944

01-10-2019

Vier jaar lang was Overloon aan grote gevechten ontsnapt. Maar dat veranderde op 26 september 1944...

We verloten vier entreekaarten voor ‘Museum in het donker’. Stuur een e-mail met motivatie waarom jij graag het evenement wilt bezoeken naar j.kennis@oorlogsmuseum.nl.

De Slag om Arnhem was verloren door de geallieerde troepen. Die hoopten zich op in de Corridor en zochten een uitweg. Maar de Duitse troepen waren nu gewaarschuwd en groeven zich in rondom Venlo. Vanaf 26 september braken de eerste gevechten uit rond Overloon.

Eerst vielen de Amerikanen aan. Die werden op 7 oktober door de Britten afgelost. Op 12 oktober brak de hel los met een beschieting door meer dan 300 Britse kanonnen. Overloon werd aan flarden geschoten. Pas toen het volledig in puin lag begon de opmars van de Britten die op 14 oktober in Overloon de zaak onder controle hadden.

Museum in het donker De Slag bij Overloon: 8, 9, 15, 16, 22, 23 november

Nu, 75 jaar later, duiken we met het evenement ‘Museum in het donker’ terug in de tijd. Na sluitingstijd en na zonsondergang kunnen bezoekers op een zestal avonden een bezoek brengen aan Oorlogsmuseum Overloon. Het museum wordt letterlijk in een ander licht gezet en zal het decor zijn van de vergeten slag bij Overloon. Bezoekers kunnen zich onder laten dompelen in drie bijzondere, waargebeurde verhalen rondom de slag. Hoe was het leven van de gewone burger? Waarheen verdwenen de mensen uit het verzet die opgepakt werden? Tegen welke Duitse overmacht moesten de geallieerden het opnemen? Wie overleefde en wie niet...

Door prachtige vertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment, beeld, licht en geluid worden bezoekers op indringende wijze onderdeel van deze verhalen rondom de slag bij Overloon.

Meer informatie: www.museuminhetdonker.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).