bruisende zaken

Geen snaaibuien meer  door meer te eten, kan dat?

Geen snaaibuien meer door meer te eten, kan dat?

01-11-2019

’s Avonds plof je eindelijk op de bank, je moet gewoon nu eten. Overdag gaat het best goed, maar als je dan ’s avonds op de bank zit dan verlang je ineens naar eten. Als je dat vaak gebeurt, dan maak je waarschijnlijk de veelgemaakte fout door overdag te weinig te eten. Steffie Keukens legt je graag uit hoe je ervoor kunt zorgen dat deze snaaibuien minder worden.

Om gezonder, fitter en energieker te worden heb je goede voedingsstoffen nodig. Mijn tip is om in ieder geval voor 80% van de dag voeding te eten waar je lichaam iets mee kan. Hierdoor zal je beter verzadigd zijn en minder behoefte hebben aan snaaibuien.

Maar de meest gemaakte fout is toch wel, bij snaaibaaien, te weinig eten. Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid energie (calorieën) nodig om alles processen in het lichaam te laten werken. Als je overdag te weinig eet, zal je lichaam op een later moment om meer energie vragen.

Maar wat is nu gezonde voeding? Start de dag met een voedend ontbijt zoals een schaaltje kwark met noten en fruit. Neem tussen de middag niet alleen een broodmaaltijd, maar neem een rijkelijk gevulde salade of soep met een sneetje brood. Later op de dag kies je voor een warme maaltijd die voor het grootste gedeelte bestaat uit groentes en een portie eiwitten zoals vlees, peulvruchten of vis.

Als je deze tips iedere dag gaat toepassen dan zal je zien dat je in de avond, wanneer je lekker op de bank gaat zitten, geen behoefte meer hebt om te eten, je snaaibuien zijn voorbij.

Is jouw eigen risico voor dit jaar al op? En ben je dit jaar nog niet bij de diëtist geweest? Dan heb jij nog recht op drie uur gratis voedingsadvies.

Steffie Keukens is diëtist, PowerSlim coach en emotie-eten de baas specialist. In haar dietistenpraktijk in Deurne begeleidt ze met name cliënten die graag van hun overtollige kilo’s af willen waarbij eten weer genieten wordt in plaats van een constante strijd.

Eigenaar: Steffie Keukens BodySize Diëtistenpraktijk Heuvelstraat 16, Deurne 06-28898024 www.body-size.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).