bruisende zaken

Vergeet de goede voornemens in januari

Vergeet de goede voornemens in januari

01-12-2019

De decembermaand is aangebroken. Dit is een maand die in het teken staat van gezelligheid, samen zijn, een aantal vrije dagen, aandacht voor elkaar en vooral… heel veel lekker eten. Ik nodig je van harte uit om het dit jaar eens heel anders aan te pakken. Dit keer kan jouw goede voornemens om in december gezonder te eten je wél lukken! En hoef je in januari niet opeens drastisch op dieet.

4 of 31 feestdagen?

In feite telt de decembermaand slechts 4 feestdagen: Sinterklaas, 1e en 2e kerstdag en oudjaarsdag. December heeft 31 dagen, dus wanneer we slechts vier dagen wat extra’s nemen, zou de schade in principe enigszins beperkt kunnen blijven. In de praktijk hoor ik vaak: ‘Ach de decembermaand is toch zo’n moeilijke maand, in januari begin ik wel weer’. Betrap jij jezelf ook op deze gedachte? Het is algemeen maatschappelijk geaccepteerd en velen doen hieraan mee. Je zal jezelf en je lichaam er een plezier mee doen als je in december door blijft gaan met je normale eetpatroon en de vier feestdagen geniet.

Stel jezelf doelen

Wat wil je op de 27 overige dagen gaan eten? Welke valkuilen kom je tegen en op welke manier wil je met deze valkuilen omgaan. Probeer dat voor jezelf te bepalen zodat je doelen voor jezelf kan maken. Dat geeft rust. Planning is the key!

Houd je aan jouw vaste structuur

Als je normaal een regelmatig eetpatroon hebt, houd je daar dan ook aan. Verlies je niet in de valkuil om te gaan compenseren gedurende deze maand. Jezelf bijvoorbeeld uithongeren, zodat je later op de dag ruimte overhoudt.

Het gevolg: je eet nog veel meer dan je had gewild. Eet juist voedzame maaltijden gedurende de dag volgens jouw vaste structuur, ook als je later een kerstdiner of borrel hebt.

Geniet van de mooie decembermaand!

Steffie Keukens is diëtist, PowerSlim coach en emotie-eten de baas specialist. In haar dietistenpraktijk in Deurne begeleidt ze met name cliënten die graag van hun overtollige kilo’s af willen waarbij eten weer genieten wordt in plaats van een constante strijd.

Eigenaar: Steffie Keukens BodySize Diëtistenpraktijk Heuvelstraat 16, Deurne 06-28898024 www.body-size.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).