Adverteren werkt!

column

Omgangsregelingen in coronatijd

Omgangsregelingen in coronatijd

01-08-2020

In voorgaande maanden werd alles plotseling anders. De scholen waren dicht, net als de attractieparken en de horeca. Kinderen zaten thuis en volgden veelal onderwijs op afstand. Doorgaans is het met kinderen die op school zitten passen en meten. In de huidige tijd is dit helemaal een uitdaging.

“Eerst aandacht voor de mens, dan voor de regelgeving. Dat kan niet anders”

Zorgregelingen/omgangsregelingen zijn veelal vastgelegd tussen partijen, ook soms in een beschikking van de rechtbank. Soms kostte dat niet veel moeite, in andere gevallen wel. Wij krijgen op dit moment redelijk wat vragen in de praktijk hoe er in deze tijd mee om te gaan. We hebben een aantal tips: 1.

Blijf gezond: Geef kinderen het goede voorbeeld door vaak handen te wassen en afstand te houden.

2. Wees eerlijk: Informeer de andere ouder over eventuele blootstelling aan het virus en overleg welke stappen jullie samen kunnen ondernemen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

3. Blijf kalm: Wees eerlijk over de ernst van de pandemie maar blijf vooral kalm en vertel de kinderen dat je erin gelooft dat het voorbij zal gaan en dat er betere tijden komen. Voorkom dat de kinderen ondoordachte opmerkingen te horen krijgen en dat ze in aanraking komen met berichtgeving die is bestemd voor volwassenen. Vragen van de kinderen kunnen wel op een eerlijke manier worden beantwoord.

4. Hou je zoveel mogelijk het Ouderschapsplan: Probeer ook in deze bijzondere omstandigheden ervoor te zorgen dat de afspraken zoveel mogelijk worden nagekomen. Vermijd onnodige discussies en probeer flexibel te zijn als dat nodig is, bijvoorbeeld omdat de andere ouder extra moet werken of wellicht zelf(s) ziek is.

5. Ben creatief: Juist doordat sommige ouders moeten werken of de tegenhanger, wellicht al zonder werk zitten, is het soms onvermijdelijk dat sommige plannen moeten worden aangepast. Probeer flexibel te zijn en creatieve oplossingen te bedenken om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk het contact met de, beide ouders blijven behouden.

6. Toen begrip: Het kan zijn dat de huidige pandemie leidt tot economische achteruitgang en inkomstenverlies. Voor ouders kan dit daarom om die reden een stressvolle periode zijn. Misschien kan de kinderalimentatie niet worden betaald als gevolg van economische achteruitgang. Wees begripvol naar elkaar toe of je nu ontvangende ouder of betalende ouder bent.

7. Geef toe: Probeer als één van de ouders de kinderen wat minder heeft kunnen zien, bijvoorbeeld door extra werk, die tijd in te halen. Blijf steeds in overleg met elkaar.

Tegenslag biedt ook kansen.

Het overwinnen van deze voor iedereen moeilijke periode kan er voor zorgen dat u als ouders dichter bij elkaar komt te staan. U geeft ook een goed voorbeeld aan de kinderen als u laat zien dat u samen deze moeilijke periode goed doorkomt.
 

Mierloseweg 2, Helmond | 0492-591299 | info@trovatelloverstappen.nl | www.trovatelloverstappen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).