Adverteren werkt!

bruisende zaken

Iedereen heeft recht op rijonderricht

Iedereen heeft recht op rijonderricht

01-09-2020

Ingrid Lucassen werkte jaren in het voortgezet onderwijs. Bezuinigingsmaatregelen leidden helaas tot haar ontslag. Zo kwam ze in het verzekeringswezen terecht. Daar lag echter niet haar hart. “In 2016 heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn eigen rijschool begonnen. Het is geweldig om nu met mijn passie mijn boterham te kunnen verdienen.”

“Ik ben in de wieg gelegd voor dit werk”

Ingrid heeft een spannende tijd achter de rug. Als gevolg van de coronacrisis kon ze tussen 16 maart en 11 mei niet lesgeven. “Sinds we weer mogen rijden, is het een gekkenhuis. Als rijschoolhouder is het keihard werken. Je moet passie hebben voor je vak, anders red je het niet.”

Onzekerheid over huisvesting

De gemeente gaat een enorm winkelcentrum met appartementen realiseren aan de zuidkant van het Sint-Agathaplein, waar Ingrid gehuisvest is. “Naar verwachting moet ik hier begin 2021 weg. Ik weet op dit moment niet wanneer ik waar naar toe kan. Wat mij betreft zijn er drie opties voor de toekomst. Optie 1 is dat de gemeente, Peelrandwonen of ikzelf op tijd een vergelijkbare plek vinden. Dat is echter zoeken naar een speld in een hooiberg. Optie 2 is dat ik een burgerinitiatief indien om het huidige bestemmingsplan gewijzigd te krijgen ten behoeve van sociale woningbouw. Optie 3 houdt in dat ik een veel duurdere locatie accepteer. Deze laatste optie geef ik de meeste kans van slagen.”

Uitbreiding opleidingsaanbod

Het frustreert Ingrid dat CBR-directeur Pechtold met een beschuldigende vinger naar rijschoolhouders wijst: Volgens hem is het te lage landelijke slagingspercentage vooral aan hen te wijten. “Hij vergelijkt het slagingspercentage ten onrechte met die van het voortgezet onderwijs. Wij kennen geen selectie en ook geen afvallers. Accepteer dan het slagingspercentage zoals het is. Certificering is niet de oplossing. Zo werk je ongewenste selectie en daarmee uitsluiting van leerlingen in de hand. Iedereen heeft recht op rijonderricht. Er zijn geen afvallers. Alle rijbewijsleerlingen zijn welkom. Ik zie het als een persoonlijke uitdaging om ruim boven het landelijke gemiddelde van 50% uit te komen. Ik pas overigens wel een selectie toe om aan de instructeursopleiding te mogen beginnen. Alleen de besten zijn goed genoeg om toe te vertrouwen aan mijn leerlingen en leerlingen van collega rijscholen.”

Frustratie

ngrid is goed in haar vak. “Ik houd zelfs rekening met de lichaamslengte van de leerling en kies de lesmotor of bromfiets die het beste bij hem of haar past.” Daarnaast vindt ze het belangrijk om te zorgen voor een prettige leeromgeving. “Slechts in een ontspannen sfeer kan optimaal worden gepresteerd. Gewoon lekker kletsen en samen lachen helpt de spanning te doorbreken. Ik doe mijn best om zo optimaal mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van mijn leerlingen. Bij mij leer je rijden en dat is meer dan dat felbegeerde roze pasje!”

Prettige leeromgeving

“Veiligheid staat voorop”

Sint Agathaplein 15, Boekel | info@ingridlucassenrijopleidingen.nl 06-48712472 / 04 92-771345 | www.ingridlucassenrijopleidingen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).