BRUISENDE COLUMN

Looking good... 24/7

Looking good... 24/7

30-11--0001

Wil jij er elk moment van de dag perfect uitzien? Heb je ’s ochtends geen tijd (of zin) om je op te maken? Of ben je simpelweg allergisch voor gewone make-up? Dan is permanente make-up dé oplossing voor jou!

Bespreek goed met de specialist wat jouw wensen zijn

Permanente make-up, oftewel PMU, wordt steeds populairder. Maar wat is het precies? Permanente make-up is make-up die voor langere tijd blijft zitten. Dus niet permanent, zoals de naam misschien doet vermoeden. Om dit te bereiken wordt de make-up (of in het geval van PMU de pigmenten) niet op de huid aangebracht, maar in de (leder)huid door middel van een flinterdunne naald. Het heeft dus wat weg van tatoeëren, ware het niet dat bij tatoeëren de pigmenten in het onderhuidse bindweefsel worden ‘geprikt’ waar-door ze echt permanent blijven zitten. PMU komt terecht in de lederhuid waardoor de make-up na één tot vijf jaar zal vervagen.

Bijwerken

Dit betekent dat permanente make-up na verloop van tijd moet worden bijgewerkt. Dat zou je als nadeel kunnen zien, maar ook als voordeel. Make-uptrends veranderen met de jaren, net als jouw persoonlijke smaak. Wie weet vind je de make-up die je nu laat zetten over een paar jaar wel helemaal niet meer zo mooi. Dan is het alleen maar goed dat het niet echt permanent is.

Esthetiek

De meest populaire soorten permanente make-up zijn eyeliner, opvulling van de wenkbrauwen en een randje om de lippen. Daarnaast wordt het ook ingezet om bijvoorbeeld vlekjes of littekens weg te werken, een hazenlip in een betere vorm te brengen of om een tepelhof te creëren na een borstreconstructie. Ook esthetisch natuurlijk, maar dan wel een andere vorm van esthetiek dan wanneer je PMU puur inzet om ook ‘zonder make-up’ nog een sprekende uitstraling te hebben.

Bespreek je wensen

Belangrijk is dat je voor de behandeling goed met de PMU-specialist bespreekt wat jouw wensen zijn. Ondanks dat het niet permanent is, zit je wel voor een paar jaar aan permanente make-up vast. Zo is het resultaat helemaal wat jij voor ogen had...

 

Ben jij benieuwd of PMU ook iets voor jou is? Op www.nederlandbruist.nl vind je heel wat PMU-specialisten, ook bij jou in de regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere