bruisende zaken

Bewust afscheid nemen! Hoe doe je dat?

Bewust afscheid nemen! Hoe doe je dat?

01-02-2023

Het blijft een feit: als je geboren wordt, zal je eens sterven. Daar durven of willen de meeste mensen niet aan te denken. “Dat duurt nog zo lang.”

En toch, het brengt rust als je er bij leven wel even bij stilstaat. Misschien weet je niet wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Welke keuzes je moet en mag maken. Dan is het fijn als je geïnformeerd zou kunnen worden door een uitvaartprofessional.

Er is ook veel te vinden op internet. Het maakt niet uit hoe je aan je kennis komt. Als je jezelf er maar een beetje in verdiept. Natuurlijk veranderen de mogelijkheden in de loop van de jaren. Je zou dan af en toe je keuzes moeten aanpassen aan de tijd. Waar ik naartoe wil is dat op het moment dat er een overlijden plaatsvindt in je directe omgeving, je niet geconfronteerd wordt met een berg aan keuzes waarvan je niet wist dat je die zou moeten maken.

Daardoor ontstaat de mogelijkheid dat je overhaast keuzes maakt waarvan je achteraf misschien een beetje spijt hebt. Want wat als je je dierbare thuis opgebaard wilt hebben en degene die jou begeleidt zegt dat dit niet kan. Het komt mij wel eens ter ore als mensen in de gaten hebben dat ik in de uitvaart werk. Hun geliefde kon niet thuis blijven omdat het te warm is…, of vanwege corona… En dat vonden ze toch erg! Ik zou niet weten waarom het niet zou mogen. Dat je het zelf niet wilt vanwege andere redenen kan ik me wel voorstellen.

Daarom geef ik nog een mogelijkheid mee voor een thuisopbaring: Het mobiele opbaarhuisje. Voor in de tuin. Zo kan iedereen toch afscheid nemen op zijn eigen moment zonder een ander te hoeven belasten.

Mijn naam is Franca van de Kerkhof en ik wil je graag op een informele en betrokken manier begeleiden bij alles wat er komt kijken rondom het afscheid van wie je dierbaar is.

Vaak overrompeld door verdriet en door het onbekende dat op je af komt, kun je vast komen te zitten in de vaak beperkte opties die we kennen.

Hierbij kan ik je informeren en inspireren over de mogelijkheden, zonder beperkingen en mét ruimte voor eigen inbreng.

Zo kunnen we samen een afscheid vormgeven dat past bij jullie.

0499 422 134 ( dag en nacht) www.coda-uitvaarten.nl www.opbaarhuisjes.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere