Opvallen? Adverteer in Bruist

BRUISENDE COLUMN

Herfstpracht vol betoverende kleuren

Herfstpracht vol betoverende kleuren

30-11--0001

In de maand november toont de natuur haar meest betoverende kleuren. Het is een tijd waarin je tuin of buitenruimte getransformeerd kan worden door herfstplanten die warmte en gezelligheid brengen, zelfs op de meest kille dagen.

Geniet van het hoogtepunt van de herfst

Chrysanten (Chrysanthemum)

Deze prachtige bloemen zijn de onbetwiste herfstkoningen. Met hun rijke kleurenpalet van geel, oranje, rood en paars, brengen chrysanten een explosie van levendigheid in elke tuin. Hun bloei bereikt zijn hoogtepunt in de herfst, waardoor ze perfect zijn om je buitenruimte op te fleuren en de somberheid van november te doorbreken.

Heesters met herfstkleuren

Denk aan planten zoals de rode esdoorn (Acer rubrum) en de Japanse esdoorn (Acer palmatum). In november veranderen hun bladeren in een spectaculaire mix van rood, oranje en paars. Deze struiken voegen niet alleen prachtige herfstkleuren toe, maar creëren ook een unieke sfeer die perfect past bij dit seizoen.

Siergrassen

Tijdens de herfst brengen siergrassen, zoals prachtriet (Miscanthus) en zegge (Carex), textuur en beweging in je buitenruimte. Naarmate de temperaturen dalen, worden hun pluimen en stengels vaak zilverachtig of roze, wat een prachtig contrast vormt met andere herfstplanten en een vleugje dynamiek toevoegt.

Pompoenen en kalebassen

Pompoenen en kalebassen zijn niet alleen voor Halloween! Ze zijn geweldige herfstdecoraties voor je buitenruimte in november. Plaats ze op je veranda, in je tuin of langs je tuinpaden om een vrolijke en gezellige herfstsfeer te creëren. Met verschillende maten en kleuren kun je je creativiteit de vrije loop laten.

Cyclamen

Als je op zoek bent naar herfstbloemen die ook in november bloeien, zijn cyclamen een uitstekende keuze. Hun delicate bloemen in tinten van roze, rood en wit brengen een vleugje kleur in je buitenruimte, zelfs als de temperaturen dalen. Zet ze in potten of borders om de herfst te vieren en een brug te slaan naar de naderende winter.

Wil jij ook herfstplanten in huis halen? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt