LOOKING GOOD

Geniet van de zon, maar voorkom verbranding!

Geniet van de zon, maar voorkom verbranding!

31-05-2018

Als je te lang en te veel in de zon zit, loop je niet alleen de kans dat je  verbrandt en eerder rimpels krijgt, maar loop je ook meer risico op huidkanker. Bruist geeft tips hoe je verstandig kunt zonnen.

Laat de huid eerst voorzichtig wennen aan de zon. Dit biedt een natuurlijke bescherming tegen verbranding. Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur, de zon is dan het sterkst. Draag in de volle zon een pet of hoed en gebruik een zonnebril met UV-werende glazen om een zonnesteek te voorkomen. Draag beschermende kleding. Donkere en dicht geweven stoffen laten minder UV-straling door. Je kunt dit zelf controleren door de stof tegen het licht te houden. Bescherm je huid met een goede zonnebrandcrème. Ook wanneer je al een bruine teint hebt. Wees bovendien voorzichtig in de bergen waar de stralen intenser zijn. Wees ook voorzichtig met medicijnen en alcohol in de zon. Smeer onbedekte huid een half uur voordat je de zon ingaat goed in. Na het zwemmen en sowieso elke twee uur weer opnieuw insmeren. Houd kinderen jonger dan een jaar altijd uit de directe zon en gebruik minstens factor dertig.

Zonnebrillen zijn meer dan een fashion item. Het dragen van een zonnebril op zomerse dagen is belangrijk om onze gevoelige ogen te beschermen tegen de zon. En dat is voor ons weer een goede reden om deze zomer een nieuwe, hippe zonnebril aan te schaffen!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).