column roeland ceulen

Spataders?

Spataders?

31-05-2018

Spataders (of varices) zijn verwijde en vaak ontsierende aders op het been. Zolang de kleppen in de aderen gezond zijn en goed sluiten, kan het bloed vanuit het been naar het hart stromen. Problemen ontstaan wanneer de aderen wijder worden waardoor de kleppen niet meer goed sluiten. Door de zwaartekracht stroomt het bloed terug, de verkeerde richting op naar het onderbeen en kunnen zich spataders ontwikkelen.

Spataders kunnen een zwaar en vermoeid gevoel in de benen en voeten geven. Sommige mensen hebben last van jeuk, een branderig gevoel, nachtelijke krampen, rusteloze benen of opgezette enkels.

Klachten bij spataders Spataders hoeven niet altijd gepaard te gaan met klachten. Andersom kan iemand wel al klachten hebben, terwijl de spatader nog niet zichtbaar is. Door spataders verandert de terugstroom van het bloed naar het hart. Daardoor kunt u klachten krijgen. Op den duur kunnen er ook zichtbare veranderingen aan uw been ontstaan. Het is belangrijk dat spataders behandeld worden om nare gevolgen zoals een open been te voorkomen.

Spataders verwijderen? Of uw spataders behandeld moeten worden, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de klachten en de ader die ziek is. Het is daarom belangrijk om de functie van de ader echografisch te onderzoeken. De dermatologen van Ceulen Huidkliniek zijn toonaangevende professionals op het gebied van onderzoek en behandeling van spataders. Bij Ceulen Huidkliniek kunnen alle soorten spataders behandeld worden, ook wanneer u dit alleen om esthetische redenen wenst!

www.eigentijdsezorg.nl | Eigenaar: Dr. Roeland Ceulen, dermatoloog Stationsstraat 1, Helmond | 0492-792939 www.ceulenhuidkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).