Bruist Reizen

La Isla Bonita La Palma

La Isla Bonita La Palma

29-06-2018

Het eiland La Palma wordt geroemd om haar schoonheid. Het is het groenste en meest sprookjesachtige eiland van de Canarische Eilanden. De hoge, imposante bergen, watervallen en groene dalen hebben het eiland de bijnaam ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) bezorgd.

Ook bijzonder zijn de gitzwarte lavastranden op het eiland

De schilderachtige dorpjes zijn erg sfeervol en vormen een perfect rustpunt voor wandelaars. In de hoofdstad Santa Cruz de la Palma kun je genieten van de historische pracht en heerlijke tapas eten in een van de vele bars. Ook bijzonder zijn de gitzwarte lavastranden op het eiland. En het leuke is dat het nog niet ontdekt is door het grote publiek.

Het noorden van La Palma wordt voor het grootste gedeelte in beslag genomen door een erosiekrater, de Caldera de Taburiente, die met een dichtbebost woud is bedekt. In het relatief ‘jonge’ zuiden vindt men ook nog actieve vulkanen, bijvoorbeeld de in 1971 ontstane vulkaan van Teneguia.

La Palma is ook het steilste eiland ter wereld met zijn 2.426 meter hoge Roque de los Muchachos en een zeediepte van circa 4.000 meter. Er wonen ongeveer 85.000 mensen die hoofdzakelijk van de landbouw leven. Belangrijkste producten zijn bananen, avocado’s, wijn en tabak.

Aan de oostkust, tussen de luchthaven en de hoofdstad Santa Cruz, ligt het toeristisch nieuwbouwdorp Los Cancajos. Sinds de start van de bebouwing begin jaren tachtig is het uitgegroeid tot een kleine, gezellige badplaats met langs de boulevard diverse terrasjes, restaurants, enkele hotels en appartementcomplexen. Heel leuk om te logeren zijn de casita’s, typisch Spaanse huisjes, landelijk gelegen en rustiek ingericht. Vanuit zo’n casita kun je op verrassende wijze kennismaken met het platteland van La Palma. De meeste casita’s liggen in het westelijk deel van La Palma. Je kunt dan het beste een auto huren om daar te komen.

La Palma is een waar paradijs voor wandelaars. Je kunt de mooiste plekjes ontdekken met een Nederlandstalige gids.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).