bruisende zaken

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage

01-01-2019

Niks zo vervelend als pijn. Als we weten waar het vandaan komt, kunnen we het plaatsen, draaglijker maken voor onszelf en/of voorkomen. Soms weten wij, en zelfs artsen niet, waar de pijn vandaan komt en wordt er geen oorzaak gevonden. Zo blijven we met pijn lopen en wordt het vaak alleen maar erger.

Iedereen is welkom in mijn salon aan huis. Voor elke klant neem ik uitgebreid de tijd, dus geen haastwerk, maar echt de mogelijkheid om even heerlijk tot rust te komen en verzorgd uitzien.

Wat zijn triggerpoints dan eigenlijk?

Triggerpoints zijn eigenlijk microverkrampingen van de spiervezels. Dat deze zo’n enorm scala aan klachten kan veroorzaken is niet zo algemeen bekend. Zo’n 75% van de pijnklachten wordt (mede) veroorzaakt door triggerpoints. Het opmerkelijke hiervan is dat ze de pijn vaak naar andere plekken op het lichaam afleiden. Op de plek waar de pijn zit vind je dus niets bijzonders omdat de oorzaak, op een ander plek zit.

Triggerpoints kunnen ontstaan door vele factoren, zoals: overbelasting, verkeerde houding, herhaaldelijke zelfde beweging uitvoeren, (emotionele) stress, valpartijen, schokken, zware inspanning, injecties in een spier. Vooral mensen met zittende beroepen en zij die beeldschermwerk doen, hebben grote kans om triggerpoints te ontwikkelen, maar ook bepaalde beroepsgroepen zoals sporters, kappers, glazenwassers etc. Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn of een rol spelen bij vele aandoeningen. Enkele voorbeelden zijn: RSI/kans (klachten aan armen, nek en schouders), whiplash, migraine, kniepijn, rugklachten, tennisarm.

Herkent u deze klachten? Maak dan eens een afspraak.

Massagemogelijkheden in de salon: Klassieke massage - Cupping - Hot Stone massage - LomiLomi - Hoofdpijnmassage - Rugpijnmassage - Fibromassage - Triggerpointmassage

Oude Bemmerstraat 12, Beek en Donk info@laviepure.nl | 06-44453090 www.laviepure.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).