bruisende zaken

Wat doe ik als mijn partner niet wil scheiden?

Wat doe ik als mijn partner niet wil scheiden?

01-03-2019

Gesprekken over een scheiding verlopen soms moeilijk. Misschien wil één van de partners niet uit elkaar en verzet zich tegen de plannen van de ander. Wat gebeurt er dan? Soms komt de boodschap over een scheiding niet goed over. De ander heeft dan allerlei redenen om zich ertegen te verzetten, door zorgen over de financiën of over het effect van de scheiding op de kinderen of de financiële situatie. Maak dan geen ruzie, maar luister naar de ander. Begrip tonen is de eerste sleutel.

“Eerst aandacht voor de mens, dan voor de regelgeving. Dat kan niet anders”

Scheiden lijkt op een rouwproces Het scheidingsproces is vergelijkbaar met een rouwproces. Dat bestaat uit verschillende fases. Wanneer één van de partners in een andere fase zit, ligt het voor de hand dat een stel elkaar niet begrijpt. Inzicht in deze fases kan dus handig zijn. Op basis van inzicht in dat proces komt men veelal tot een beter begrip van gedrag van de ander.

• Ontkenning (verdedigingsmechanisme): In deze fase proberen mensen de feiten te ontkennen. • Protest (boosheid): Mensen geven zichzelf of anderen de schuld van de scheiding. • Onderhandelen (vechten): Mensen proberen een compromis te sluiten: ‘Kunnen we vrienden blijven?’ • Verdriet: Deze fase is het begin van aanvaarding, maar mensen voelen nog wel verdriet, spijt of angst. • Aanvaarding: In de laatste fase zijn mensen minder emotioneel en krijgen ze weer hoop op een nieuw leven.

Mediators begeleiden de gesprekken Lukt het echt niet om samen te praten? Schakel dan een scheidingsmediator in. Die is objectief. Scheidingsmediators hebben niet alleen juridische kennis, maar zijn ook gespecialiseerd in het begeleiden van zulke persoonlijke gesprekken.

Scheiden op tegenspraak: als mediation niet lukt Indien ook scheidingsmediation geen oplossing biedt, dan kunt u het beste een eigen gespecialiseerde advocaat in de arm nemen.

Hulp nodig bij een scheiding? Kijk op onze website of neem contact op via: 0492-591299

Mierloseweg 2, Helmond | 0492-591299 | info@trovatelloverstappen.nl | www.trovatelloverstappen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt