bruisende zaken

Op weg naar een gezond gewicht

Op weg naar een gezond gewicht

01-03-2019

Veel mensen denken dat afvallen synoniem is aan afzien; een strijd van honger lijden en doorzetten. Gelukkig kun je ook op een andere manier die overtollige kilo’s kwijt waarbij eten weer genieten wordt in plaats van een constante strijd. Hoe? Daar vertelt Steffie Keukens, eigenaresse van BodySize Diëtistenpraktijk, je maar al te graag meer over.

Het begin “Voeding heb ik altijd al interessant gevonden”, begint Steffie haar enthousiaste verhaal. “Zelf heb ik nooit echt overgewicht gehad, maar als tiener merkte ik op een gegeven moment wel dat vriendinnen van mij alles konden eten zonder een grammetje aan te komen, terwijl ik toch echt wat meer op moest letten met wat ik in mijn mond stopte.” Daar wilde ze wel meer over weten, wat een van de motivaties voor Steffie vormde om de opleiding tot diëtist te gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. “In 2014 ben ik afgestudeerd en een jaar later had ik al mijn eigen praktijk: BodySize Diëtistenpraktijk.” Emotie-eten Als diëtist helpt Steffie iedereen die bij haar aanklopt voor hulp op de moeilijke weg richting het streefgewicht. “En natuurlijk gaat het daarbij om gezond en bewust eten en meer bewegen. Maar zo simpel is het helaas niet altijd. Als emotie-eter met eetbuien moet je bijvoorbeeld eerst die eetbuien onder controle krijgen voordat je daadwerkelijk effectief kunt gaan diëten. Als diëtist vond ik het in eerste instantie best lastig om met deze doelgroep om te gaan, vandaar dat ik mij ben gaan specialiseren in gedragsverandering en emotie-eters.” Als ‘Emotie-eten de baas’-specialiste laat Steffie je sindsdien onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt, waarna je voor jezelf kunt leren op een doelgerichte en praktische wijze het emotie-eten onder controle te krijgen. “Dan kunnen we pas echt stappen gaan zetten richting jouw streefgewicht.” PowerSlim Steffie werkt in haar praktijk veelal aan de hand van het PowerSlim programma. “Dit is niet echt een dieet, maar eerder een verandering van je leefstijl. Je gaat namelijk niet zozeer minder eten, maar leert onder mijn persoonlijke begeleiding wel ánders eten. Ik werk al sinds de start van mijn praktijk met de producten van PowerSlim en de resultaten zijn echt super. Ongetwijfeld komt dit mede doordat het programma zo makkelijk vol te houden is en de producten ook echt lekker zijn. Ze zijn koolhydraatarm en eiwitrijk waardoor je weliswaar (tijdelijk) minder calorieën tot je neemt, maar je toch echt geen hongergevoel hoeft te hebben. En hoe dichter je bij je streefgewicht komt, hoe meer je weer gewoon normaal kunt eten.” Stok achter de deur Steffie ziet haar cliënten wekelijks voor het weegmoment. “Er is dus regelmatig persoonlijk contact wat zorgt voor een extra stok achter de deur. Het motiveert echt enorm als je ziet dat je ‘inspanningen’ niet zonder resultaat zijn. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mijzelf, want daar doe ik het immers voor. Ik wil iedereen helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden, als dat lukt, is dat voor mij de grootste beloning voor mijn werk.” Wil je dus ook van die overtollige kilo’s af? Informeer dan zeker eens naar de mogelijkheden of maak meteen een afspraak.

“Iedereen is welkom!”

Eigenaar: Steffie Keukens BodySize Diëtistenpraktijk Heuvelstraat 16, Deurne 06-28898024 www.body-size.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).