Bruisende zaken

Voordelen van eiwitten als je wilt afvallen

Voordelen van eiwitten als je wilt afvallen

01-05-2019

Steffie Keukens is diëtist, PowerSlim coach en emotie-eten de baas specialist. In haar dietistenpraktijk in Deurne en Asten-Heusden begeleid ze met name cliënten die graag van hun overtollige kilo’s af willen waarbij eten weer genieten wordt in plaats van een constante strijd

Eiwitten... je hebt er vast weleens iets over gehoord. Je weet dat het onder andere in een ei zit. En dat sporters vaak eiwitshakes gebruiken. Maar waarom zou jij nou eiwitten eten als je wilt afvallen? Om af te vallen moet je een calorietekort creeren. Je gaat dan dus minder eten dan dat je lichaam nodig heeft. Waarschijnlijk denk je dan direct al: "Ja maar dan krijg ik toch honger?!" En dat is dus precies wat niet het geval is. Mits je ervoor zorgt dat je de juiste hoeveelheden koolhydraten, vetten en... eiwitten binnenkrijgt.

Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel. Bedenk je maar eens hoe je je voelt na een glas water of een glas melk. Of hoe je je voelt na een beschuitje in de ochtend of een bak kwark. Grote kans dat je na je glas melk of bak kwark vele malen voller zit dan na je glaasje water of beschuitje. Best handig als je wilt afvallen.

En waarom nemen sporters eiwitshakes? Heel simpel; ze willen hun spieren zo groot en sterk mogelijk zien te krijgen. Tijdens een training beschadig je je spieren omdat je jezelf aan het uitdagen bent met gewichten. Vandaar dat je ook na een zware training spierpijn ervaart. Om ervoor te zorgen dat je spieren weer herstellen, heeft je lichaam een portie eiwitten nodig.

Eiwitten bevinden zich in heel veel producten zoals zuivel, vlees en vis, maar ook in maaltijd-vervangers van PowerSlim.

De producten van PowerSlim zitten hoog in eiwitten en laag in koolhydraten, waardoor je lichaam zijn eigen vetten gaat verbranden. Met ongeveer zes eetmomenten per dag zorg je ervoor dat je de hele dag door smakelijk en gevarieerd blijft eten. Tijdens die momenten vervang je gangbare voedingsmiddelen door PowerSlim-producten, maar eet je ook diverse vlees- en vissoorten, eieren en lekker veel groenten. Je werkt toe naar een bewust voedingspatroon waarbij genieten mag.

Wil je meer weten over de producten van PowerSlim of over eiwitrijke voeding, neem dan contact op via steffie@body-size.nl of bel naar 06-28898024

Eigenaar: Steffie Keukens BodySize Diëtistenpraktijk Heuvelstraat 16, Deurne 06-28898024 www.body-size.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).