column

Volgafstand en dit keer ben ik heel fel

Volgafstand en dit keer ben ik heel fel

01-08-2019

Stelling: Bij onvoldoende volgafstand mag je blij zijn dat ik niet die motoragente ben die je staande houdt.

We rollen uit in de berm. Nu komt de klap. “Zet hem hier maar neer”, zei ik tegen de leerling. Even 112 bellen. De spookrijder bleek oververmoeid te zijn en was derhalve in slaap gevallen achter het stuur. De bumperklever was een Volkswagenbusje met 9 mensen erin. Met lood in mijn schoenen loop ik naar de plek waar het gebeurd was. Wonder boven wonder tref ik 10 ongedeerde mensen aan.

Boete bij bumperkleven tot 80 km/uur = € 280,-. Rij je tussen 80 km/uur en 100 km/ uur is de boete € 430,-. Veel te mild naar mijn idee: Niet alleen artikel 19 RVV, maar ook artikel 5 WVW en dat is een misdrijf.

https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving-verkeer/bumperkleven/ Op www.ingridlucassenmotorenautorijschool.nl zie je een animatiefilm waarin alle aspecten van het in acht nemen van de juiste volgafstand aan de orde komen. Neem een kijkje. Het verhoogt je veiligheid, de doorstroming en brandstofverbruik. Met de vakantie in volle gang is dit opfrissertje geen overbodige luxe.

Als ik een rit maak van Boekel naar Den Helder, dan sta ik niet één keer stil. Ga die uitdaging maar eens aan. Ik kijk met mijn ogen, niet met de remmen.

Jouw positie: Zien en gezien worden.

Als je te dicht op een ander rijdt, ziet de tegenligger jou niet en omgekeerd zie jij alleen de eerste tegenligger en niet degene achter de tegenligger die voornemens is een stunt uit te halen.

Jouw kijkgedrag: Wat doet de voorligger en wat de tegenligger? Als de voorligger om welke reden ook ineens op de rem trapt, duurt het 1 seconde voordat jij reageert.

Het gaat om jouw veiligheid en die van anderen. Dit kan alleen bij voldoende volgafstand.

Ingrid Lucassen Motor- en autorijschool leidt haar cursisten op tot defensieve, sociale, milieubewuste, verkeersdeelnemers met aangepast en besluitvaardig rijgedrag beschikkend over een ruime mate verkeersinzicht.

Sint Agathaplein 15, Boekel info@ingridlucassenmotorenautorijschool.nl 06-48712472 / 0 492-771345 www.ingridlucassenmotorenautorijschool.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere