column

Heeft u hoofdpijn?

Heeft u hoofdpijn?

01-10-2019

Hoofdpijn is één van de meest gemelde klachten bij de huisarts. De fysiotherapeut krijgt zelden mensen die last hebben van hoofdpijn. Jammer, want de fysiotherapeut kan hier wel iets in betekenen.

Welke hoofdpijn heeft u?

Iedere vorm van hoofdpijn is verschillend in duur, locatie, intensiteit en frequentie. Op basis van deze kenmerken kan een inschatting gemaakt worden van de vorm van hoofdpijn. Iedere vorm heeft namelijk een andere aanpak nodig.

Is de hoofdpijn vaak zeurend van aard? Zowel links als rechts aanwezig? En met de pijn kunt u alles nog doen? Dan heeft u waarschijnlijk spiespanningshoofdpijn. Dit is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Men omschrijft het vaak als een drukkende pijn op het voorhoofd. Dit ligt niet alleen aan spierspanning. Het ligt eraan hoe goed de nek beweegt en hoe sterk de nekspieren zijn. Ook de lichaamshouding is belangrijk.

Gaat de hoofdpijn samen met een beperkte of stijve nek? Dat komt vaak door gewrichten of spieren in de nek. Deze vorm van hoofdpijn heet cervicogene hoofdpijn. Dit is eenvoudig op te lossen door de nek te behandelen.

Wilt u weten welke hoofdpijn u heeft?

Wilt u thuis een snelle test doen? Leg uw kin op uw borst en draai uw hoofd vervolgens naar links en naar rechts. Geeft dit pijn of hoofdpijn? Grote kans dat de oorzaak van deze pijn hoog in de nek zit!

Wilt u van uw hoofdpijn af?

Maak dan een afspraak bij Fysiotheek Gilze. Want de oorzaak van hoofdpijn is vaak een gewricht, een spier, de houding, of heeft te maken met vermindering van kracht. Onze fysiotherapeuten kunnen u daarbij helpen. Kortom, wij helpen u graag van uw hoofdpijn af.

Fysiotheek Gilze is al jaren een begrip in Gilze.

Hét gezondheidscentrum waar u terechtkunt voor fysiotherapie, fitness en verandering van uw leefstijl. Onder begeleiding van een professioneel en gespecialiseerd team biedt Fysiotheek Gilze u de mogelijkheid om te werken aan ‘de beste versie’ van uzelf.

Ga dan eens naar een fysiotherapeut. Bij Fysiotheek Gilze kunnen ze u helpen.

Augustinastraat 14, Gilze | 0161-452805 | info@fysiotheekgilze.nl | www.fysiotheekgilze.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik