Column

Snel en effectief van je peesblessure af?

Snel en effectief van je peesblessure af?

01-12-2019

De wetenschappelijke naam voor een peesblessure is tendinopathie. Vaak voorkomende klachten zoals de jumpers knee, tenniselleboog en hielspoor zijn in werkelijkheid vaak het gevolg van een tendinopathie. Deze klachten zijn effectief te behandelen door middel van fysiotherapie.

Tendinopathie Bij een tendinopathie is er sprake van kwaliteitsverlies in het peesweefsel. Dit kan ontstaan door overbelasting, veroudering of een combinatie van beide. Een tendinopathie kan zowel voorkomen bij sporters als bij actieve ouderen. Een tendinopathie kan op diverse plekken in het lichaam voorkomen: bijvoorbeeld in de knie, schouder, elleboog, enkel en de voet.

Echografie bij peesblessures Echografie is bij uitstek geschikt voor het vaststellen van een tendinopathie. Tijdens het echografisch onderzoek brengt de fysiotherapeut de kwaliteit van de pees in kaart. Aan de hand van het echografisch onderzoek kan de fysiotherapeut een gericht behandelplan opstellen. Uit diverse wetenschappelijke onder-zoeken blijkt dat echografie betrouwbaar is voor het vaststellen van een tendinopathie. Shockwave therapie Shockwave therapie is een behandelvorm die geschikt is voor het verhelpen van peesblessures. Shockwave therapie bevordert het herstelproces en vermindert de pijnklachten. Vaak is deze behandelvorm al na enkele behandelingen effectief.

Training Naast shockwave therapie is het van belang dat de aangedane pees getraind wordt. Alleen door middel van training zal de peeskwaliteit verbeteren. Ook voorkom je hierdoor dat er in de toekomst opnieuw klachten ontstaan.

Je peesblessure snel en effectief verhelpen? Maak dan een afspraak bij Fysiotheek Gilze. De fysiotherapeuten van Fysiotheek Gilze helpen je snel en effectief van je peesblessure af.

Fysiotheek Gilze is al jaren een begrip in Gilze.

Hét gezondheidscentrum waar u terechtkunt voor fysiotherapie, fitness en verandering van uw leefstijl. Onder begeleiding van een professioneel en gespecialiseerd team biedt Fysiotheek Gilze u de mogelijkheid om te werken aan ‘de beste versie’ van uzelf.

Augustinastraat 14, Gilze | 0161-452805 | info@fysiotheekgilze.nl | www.fysiotheekgilze.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik