column

Tuinieren  zonder rugpijn!

Tuinieren zonder rugpijn!

01-05-2020

Mei, de tijd om de tuin eens goed onder handen te nemen. Het onkruid wieden, nieuwe plantjes in de perken, grasmaaien of de vijver schoonmaken. Er is altijd wat te doen in de tuin. De lange avonden, een vrije dag en de weekenden lenen zich er goed voor om eindelijk die klus af te maken.

Word weer vitaal en doe wat je het liefste doet!

Nu vragen de klusjes in de tuin vaak wel het een en ander van je rug. Het is niet gek als je als ongetrainde tuinman of vrouw na een dagje wieden, harken en vegen je spieren voelt. Vervelend wordt het als het in je rug schiet of wanneer je na drie dagen nog steeds alle spieren voelt in je lichaam.

Als je dit herkent, weet dan dat het ook anders kan! Denk aan je houding, doseer de activiteiten en geniet meer van het tuinieren! Probeer alvast de volgende tips: • Zorg waar dit kan voor afwisseling tussen verschillende werkzaamheden, liever 15 minuutjes door de knieën en dan weer eventjes vegen of harken. Zorg dat je het bukken met recht op staan kunt afwisselen. • Probeer de handelingen eens met je andere hand of andersom te doen.

• Houdt je rug lang en recht waar dit kan! ‘Blijf Trots’ • Gebruik gereedschap/hulpmiddelen met een steel die lang genoeg is. • Neem op tijd pauze, ga even lekker zitten en geniet van het resultaat! Loop je ondanks deze adviezen na drie dagen nog met pijn? Maak dan een afspraak bij Karin Oomen Oefentherapie voor een advies op maat!

Oefentherapie Cesar al weer 5 jaar gevestigd in gezondheidscentrum de Flair te Gilze! Als Oefentherapeut help ik je graag met effectieve oefeningen en adviezen lichamelijke klachten te verminderen.

Leer ik je omgaan met chronische pijnklachten, je houding te verbeteren en kwalitatief beter te slapen.

Lange Wagenstraat 55e, Gilze 06 - 130 25 660 info@karinoomenoefentherapie.nl www.karinoomenoefentherapie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik