column

Help mijn kind groeit scheef!

Help mijn kind groeit scheef!

01-07-2020

In de zomerperiode wanneer de zwemkleding regelmatig aan gaat en de rug meer in het zicht komt, wordt er nog al eens een scheve rug (scoliose) geconstateerd. Ouders merken ineens een hoge en lage schouder op, of zelfs een vergroeiing in de rug, die ‘normaal gesproken’ onder een T-shirt verscholen zit.

Word weer vitaal en doe wat je het liefste doet!

Scoliose, was is dit nu eigenlijk? Scoliose is een 3D-vergroeiing van de wervelkolom/ romp. De wervelkolom roteert om zijn eigen as en laat daarnaast een of meerderen bochten van achter zien.

De idiopatische scoliose vormt een klassiek raadsel voor de orthopedie. Hoe komt het dat een kind, meestal een meisje, normaal opgroeit, gezond is, sportief, in alle opzichten vaak goed functioneert en dan plotseling rond de leeftijd van de puberteitgroeispurt een verkromming ontwikkelt? Ouders voelen zich vaak schuldig omdat zij denken iets over het hoofd gezien te hebben en niet begrijpen dat zo’n indrukwekkend probleem zo snel kan ontstaan, vaak in de loop van enkele maanden. Er zijn verschillende behandelvormen voor scoliose; specifieke oefen- en houdingstherapie, een brace en een operatie.

Als ouder kun je tijdens de groei van je kind de rug in de gaten houden met de zogeheten BUKTEST.

Laat je kind rechtop staan met de voeten tegen elkaar en de knieën helemaal recht. Laat je kind vervolgens vooroverbuigen alsof het de tenen aan wil tikken. Wanneer je nu van achteren naar de rug kijkt kun je een eventuele asymmetrie vaststellen. Bij een duidelijke asymmetrie is het raadzaam om contact op te nemen met ofwel een oefentherapeut Cesar of uw huisarts.

Oefentherapie Cesar al weer 5 jaar gevestigd in gezondheidscentrum de Flair te Gilze! Als Oefentherapeut help ik je graag met effectieve oefeningen en adviezen lichamelijke klachten te verminderen.

Leer ik je omgaan met chronische pijnklachten, je houding te verbeteren en kwalitatief beter te slapen.

Neem een kijkje op onze website voor meer info of neem contact op per e-mail

Lange Wagenstraat 55e, Gilze 06 - 130 25 660 info@karinoomenoefentherapie.nl www.karinoomenoefentherapie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik