bruisende zaken

Blind typen met dyslexie?

Blind typen met dyslexie?

01-09-2020

Vaak krijgen kinderen met dyslexie het advies om te typen als hun schrift slecht is. Dit gaat sneller en kost minder energie. Ook is gebleken dat een kind na een typecursus beter kan lezen en spellen.

niet alleEn online, maar Echt les en persoonlijke begeleiding

Het Xtra programma van Gigakids is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie: • De teksten zijn korter. Dit omdat de concentratie van kinderen met dyslexie vaak wat minder is. • De letters zijn groter. Dit om zoveel mogelijk stress te voorkomen. • Het is mogelijk om de letters een kleur te geven.

Deze kleur past bij de vinger waarmee je de toets moet aanslaan. • Het beeld is rustig, zonder te veel afleiding. • De drempel om naar een volgende oefening te gaan is lager en kan per les worden aangepast.

Niet iedereen met dyslexie heeft moeite met leren typen. Meestal proberen we het dus eerst met het reguliere programma en als dat niet lukt, stappen we alsnog over naar het Xtra programma. Met de inlogcode krijg je toegang tot allebei de programma’s. Je kunt zo makkelijk van het ene naar het andere programma gaan.
 

Bij Les van Clasin leer je blind typen met 10 vingers! Het online oefenen wordt afgewisseld met fysieke lessen.

 

Interesse? Schrijf je nu in voor een cursus. Kijk voor locaties en tijden op de website.

06-430 808 32 www.lesvanclasin.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).