Adverteren werkt!

bruisende zaken

Snelrecht en supersnelrecht

Snelrecht en supersnelrecht

01-03-2021

De behandeling van strafzaken neemt normaliter geruime tijd in beslag. Politie en Justitie hanteren echter ook een lik-op-stukbeleid waarvan het snelrecht en supersnelrecht onderdeel van uitmaken.

Dankzij de Turkse achtergrond van mr. Selda van Reeven-Özer en haar kennis van de taal zijn ook mensen met een Turkse achtergrond bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten aan het juiste adres.

De afgelopen jaren hebben we het (super)snelrecht al vaak gezien bij Oud en Nieuw, voetbalwedstrijden en evenementen. Het gaat dan veel om strafbare feiten zoals vernieling van goederen, brandstichting of geweld tegen personen in de publieke functie, zoals politieagenten. Met behulp van het (super)snelrecht is het mogelijk om een verdachte binnen een korte periode te berechten. Wanneer het supersnelrecht wordt toegepast, dan staat een verdachte binnen 6 dagen voor de rechter, bij het snelrecht verschijnt de verdachte binnen 17 dagen voor de rechter. Welke vorm er gebruikt zal worden, hangt vooral van de aard van de strafzaak af.

Niet alle zaken kunnen door het supersnelrecht of het snelrecht worden afgehandeld. Het (super)snelrecht kan enkel worden toegepast op eenvoudige bewijstechnische zaken. Een eenvoudige bewijstechnische zaak kan zijn als bijvoorbeeld de verdachte een bekennende verklaring heeft afgelegd of de verdachte op heterdaad is betrapt.

Verder is het van belang dat alle waarborgen in acht worden genomen, zoals het recht op een eerlijk proces en het feit dat zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte en rechtbank tijdig over het volledige dossier moeten kunnen beschikken. Tenslotte wordt alleen het (super)snelrecht toegepast indien de verdachte hiermee instemt.

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

Vragen? Neem dan contact op met mr. D. Marcus. 0161-224457

Stationsstraat 15 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).