column

De gevolgen  van een scheiding…

De gevolgen van een scheiding…

01-04-2021

Het besluit om te scheiden komt niet makkelijk tot stand. Veelal is dit een proces dat al een geruime tijd aan de gang is.

Dankzij de Turkse achtergrond van mr. Selda van Reeven-Özer en haar kennis van de taal zijn ook mensen met een Turkse achtergrond bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten aan het juiste adres.

Naast de verschillende emoties, brengt een scheiding vaak ook financiële en praktische consequenties met zich mee. Zo dient u na te denken over de verdeling van de zorg over uw kinderen, de onderhoudsbijdrage die voor hen noodzakelijk is en op welke wijze u de beslissingen over uw kinderen gaat nemen samen met uw aanstaande ex-partner. Sinds 2009 heeft de wet het opstellen van een ouderschapsplan verplicht gesteld voor ouders die met elkaar gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Gemaakte afspraken dienen dus in het ouderschapsplan te worden vastgelegd, zodat niet alleen de ouders, maar ook de kinderen weten waar zij aan toe zijn na de scheiding.

Naast de afspraken rondom de kinderen, zullen er ook beslissingen van financiële aard genomen moeten worden. Indien er sprake is van een koopwoning, dient te worden vastgesteld of een van de partners deze woning gaat overnemen of dat deze woning wordt verkocht. Ook moeten er afspraken worden gemaakt over de verdeling van inboedel, personenauto’s, diverse bankrekeningen en dient te worden nagedacht over de wijze waarop eventuele schulden zullen worden afgelost.

Kortom, er zijn veel onderwerpen te regelen nadat de beslissing om te gaan scheiden is genomen. Het is raadzaam om u in dit kader te laten bijstaan door een deskundige, zodat deze u niet alleen kan adviseren, maar ook kan begeleiden bij het regelen van de gevolgen van uw scheiding.

Heeft u te maken met een scheiding en wilt u begeleiding door een ervaren en betrokken advocaat? Neem dan contact op met mr. S. van Reeven-Özer via s.vanreeven@dmradvocaten.nl of via het telefoonnummer 0161-224 457.

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

Stationsstraat 15 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos