Adverteren werkt!

column

Onderhoud huurwoning

Onderhoud huurwoning

01-09-2021

Huurt u een woning en is er sprake van achterstallig onderhoud of een gebrek? In veel gevallen kunt u uw verhuurder hierop aanspreken.

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud. Hierbij kunt u denken aan het schoonhouden van de huurwoning, voorkomen van verstoppingen in het leidingwerk en vervangen of repareren van kleine zaken. De verhuurder is verantwoordelijk voor het groot onderhoud zoals bijvoorbeeld het vervangen van een dak, repareren van lekkages en ervoor zorgen dat de woning voldoende kan worden geventileerd.

Op het moment dat u een gebrek in het gehuurde constateert, is het raadzaam dit zo snel mogelijk schriftelijk bij uw verhuurder te melden. Uw verhuurder kan dan zorg dragen voor de reparatie. Als u te lang wacht met het melden of het gebrek niet meldt en het gebrek of de schade wordt erger, kunt u aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgschade. Naast het melden van het gebrek is het raadzaam om foto’s te maken van het gebrek en/of de schade. Wanneer uw verhuurder weigert om het gebrek te verhelpen of dit niet tijdig binnen zes weken doet, kunt u ingeval van een sociale huurwoning huurverlaging vragen bij de Huurcommissie. Bij een huurwoning in de vrije sector zult u in de meeste gevallen het geschil aan de rechtbank moeten voorleggen indien de verhuurder weigert om het gebrek te verhelpen. Hiervoor kan een advocaat u bijstaan.

Komt u er met uw verhuurder niet uit bij (achterstallig) onderhoud? Neemt u dan contact op met mr. D. Marcus via d.marcus@dmradvocaten.nl of via het telefoonnummer: 0161-224457.

Stationsstraat 44 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).