Adverteren werkt!

column

Het Uniform Hulpaanbod bij scheidingen

Het Uniform Hulpaanbod bij scheidingen

01-10-2021

Als gevolg van complexer wordende scheidingen, is het steeds vaker noodzakelijk om goede hulpverlening in te zetten in het kader van een echtscheiding waarin kinderen betrokken zijn.

Per 1 mei 2019 wordt daarop ingespeeld door de rechtbank Zeeland-West-Brabant via een pilot die valt onder het landelijk project Uniform Hulpaanbod. De rechter verwijst het gezin naar een zorgtraject om te bezien of problemen op eigen kracht kunnen worden opgelost met behulp van passende hulpverlening.

Deze verwijzing gebeurt tijdens de mondelinge behandeling en uiteraard in samenspraak met de ouders. Na de verwijzing komen de ouders bij de gemeente terecht, waarna wordt onderzocht welke zorgaanbieder het beste de benodigde zorg kan verlenen. Deze zorgaanbieder kan vervolgens met de ouders en/of de kinderen aan de door de rechtbank geformuleerde doelen gaan werken. Op deze wijze wordt getracht om sneller de juiste hulp in te zetten voor de betrokkenen.

Heeft u te maken met een dergelijke situatie, neem dan contact op met S. van Reeven-Özer via 0161-224457 of s.vanreeven@dmradvocaten.nl.

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

Stationsstraat 44 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).