Adverteren werkt!

column

Slachtoffer van een misdrijf of ongeluk

Slachtoffer van een misdrijf of ongeluk

01-11-2021

Het kan u overkomen dat u slachtoffer bent geworden van een misdrijf of een ongeluk. Als de verdachte van dit misdrijf of ongeluk wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie, kunt u zich als benadeelde partij voegen in de strafprocedure.

Hoe werkt dat?

U heeft als slachtoffer bij de politie aangifte gedaan van het feit dat u is overkomen waarna de politie onderzoek gaat verrichten. Als de Officier van Justitie besluit tot vervolging van de verdachte over te gaan, kunt u het Openbaar Ministerie laten weten dat u als benadeelde partij bij de strafprocedure betrokken wilt blijven. U ontvangt bericht over de zittingsdatum en kunt ter zitting verschijnen.

Rechten

Naast het feit dat u ter zitting kunt verschijnen, heeft u als benadeelde partij verschillende rechten: 1. U heeft spreekrecht; 2. U kunt een vordering tot schadevergoeding indienen; 3. U kunt de rechtbank verzoeken om de schadevergoedingsmaatregel op te leggen

Spreekrecht

Spreekrecht betekent dat u ter zitting (of door middel van een schriftelijke verklaring welke door uw advocaat kan worden voorgedragen) aan de rechtbank, officier en verdachte kunt laten weten wat voor u de gevolgen van het strafbare feit zijn geweest. Het kan voor u goed zijn om de verdachte te laten weten wat het handelen met u heeft gedaan en daarnaast kan de officier dat meenemen in de strafeis en de rechtbank in haar beoordeling over het strafbare feit.

Schadevergoeding

Over de vordering tot schadevergoeding en de schadevergoedingsmaatregel in december 2021 meer!

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

In de meeste gevallen kunt u kosteloos gebruik maken van een advocaat die u kan bij-staan in de gehele procedure. Bent u slachtoffer geworden, neemt u dan contact op met mr. D. Marcus via d.marcus@dmradvocaten.nl of via het telefoonnummer: 0161-224457.

Stationsstraat 44 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).